Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
DesertTorturi

Tort cu iaurt si ricotta

written by Corina Ureche aprilie 15, 2013

Salutare, dragii mei!

Cum ati inceput saptamana? Eu recunoasc ca lunea aceasta a fost foarte obositoare, cu toate ca vremea este superba si ar fi trebuit sa imi ridice moralul. Promit ca maine ma voi revansa.
Azi vreau sa va prezint un tortulache ceva mai diferit, care se potriveste noului stil de viata pe care mi l-am impus (sau macar incerc sa mi-l impun sa-l respect). Poate nu v-ati prins, dar eu sunt o mare pofticioasa…in special cand vine vorba de dulciuri. Astfel, a trebuit sa gasesc o modalitate de a putea manca cate un dulce din cand in cand fara a ma simti pe urma vinovata de acest lucru. Astfel, am inlocuit zaharul cu xylitoul si rapadura. Despre rapadura o sa va vorbesc alta data, iar azi despre xylitol (mai ales ca l-am folosit in reteta). Acesta nu este un îndulcitor artificial, ci un carbohidrat cu structură cristalizată si se regăseşte în natură, aproape în toate fructele şi legumele. Are un gust placut asemanator zaharului si chiar seamana la aspect cu acesta. Este folosit cu succes in mentinerea greutatii corporale, diabet sau igiena dentara. Eu il folosesc pentru indulcirea cafelei, a bauturilor reci si in pregatirea deserturilor (inclusiv coacere). Va las un link unde puteti gasi toate informatiile despre preaminunatul, aici.
Un alt produs de care ma feresc este faina alba. Folosesc integrala pentru paine, iar pentru patiserie folosesc un amestec special din gama Slabesti mancand (mai jos am atasat doua poze cu ambalajul unde puteti vedea si ce contine). Aceasta faina se gaseste la magazinele naturiste sau puteti comanda direct de pe site. Sunt foarte multumita de dulciurile preparate pana acum si va spun drept ca nu difera mult de cele clasice.
Inainte de incheiere vreau sa va spun ca de cand am facut schimbari in modul de alimentatie starea mea fizica si psihica s-a schimbat. Am mai multa energie, nu obosesc la fel de repede, sunt si mai optimista si am inceput sa slabesc frumos (incet, dar sanatos). Si o sa va mai spun 2-3 vorbe despre aceste schimbari pe parcursul postarilor.
Revenind la tort va pot spune doar ca e un tort nu foarte dulce, ci este usor acrisor, dar care a avut mare trecere. L-am pregatit cu ocazia aniversarii soacrei mele, s-a mancat pana la ultima firimitura si nimeni nu a sesizat ca nu ar contine zahar sau faina alba.
Bineinteles, gradul de dulceata il dati voi in functie de preferinte.
 
Pentru blat
– 8 oua
-4 linguri xylitol
-9 linguri de faina
Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu xylitolul min 15 minute, pana cand acestea se deschis la culoare si cresc in volum. Este important sa aveti rabdare in aceasta etapa si sa mixati galbenusurile cat mai mult, astfel blatul va iesi pufos si va creste frumos.
Albusurile se bat separat pana cand se obtine o spuma ferma. Cel mai indicat este sa bateti albusurile intr-un vas de sticla perfect curat si uscat.
Se incorporeaza albusurile peste galbenusuri avand grija ca miscarile sa fie lente si de sus in jos.Se adauga lingura cu lingura faina.
Blatul se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da la cuptor. Am folosit o tava cu diametru de 25 de cm si am copt blatul timp de 30 de minute la foc moderat.
Odata copt, scoateti blatul din tava si lasati-l sa se raceasca complet, apoi il taiati in doua.
Pentru crema
-2 iaurturi mici cu fructe (am folosit iaurt degresat cu visine de la Linesa)
-o cutie de ricotta
-2 linguri de xylitol
-un pliculet de gelatina granule
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa. Intre timp, iaurtul se amesteca cu xylitoul pana cand acesta este topit complet, apoi se adauga ricotta. Dupa ce gelatina se umfla se pune pe foc pana cand se topeste. Aveti grija sa nu fiarba (gelatina) deoarece isi va pierde din puterea de coagulare. Dupa ce este topita se incorporeaza in crema.
Pentru insiropare
-400 ml apa
-o lingura xylitol
-esenta de vanilie sau visine (dupa gust)
Se pun toate pe foc mic pana cand indulcitorul este topit.
Asamblare:
O jumatate de blat se aseaza in tava cu pereti detasabili, se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop si se toarna crema peste. Din crema pastrati 2 linguri pentru a putea finisa tortul pe deasupra si pe margini.
Se insiropeaza si al doilea blat si se adauga peste crema, apoi se pune deasupra crema ramasa si se intinde. Eu am ras si putina ciocolata amaruie, insa este un pas strict optional.
Tortul se da la rece min 2 ore, apoi se finiseaza pe margini.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
iaurttort
7 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pasta de ton cu ceapa rosie si piri piri
next post
Spaghetti alla puttanesca

You may also like

Clatite de post

decembrie 8, 2013

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

iunie 22, 2021

Pancove ardelenesti, Gogosi

februarie 18, 2010

Unt de arahide cu sirop de artar

noiembrie 14, 2016

Reteta Madlene (Madeleines)

noiembrie 19, 2015

Negresa cu unt de arahide

august 20, 2015

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Biscuiti cu nuca si ciocolata

decembrie 4, 2023

Galette cu visine si ciocolata

iulie 8, 2020

Desert de vara cu cirese si capsune

iunie 1, 2016

7 comments

Alina Vicu aprilie 15, 2013 - 5:12 pm

Tortul arata demential, dar trebuie sa te intreb ce gust are?!
Am cumparat candva faina ca cea din imagine si mi s-a parut ca avea un gust pronuntat de fasole… 🙁

Reply
Corina Ureche aprilie 15, 2013 - 5:14 pm

Faina are un usor iz de tarate, cel putin asa mi se pare.
As vrea sa iti pot descrie gustul, insa iti dai seama ca nu pot…mi-e imposibil. Eu m-am obisnuit cu aroma, in fond totul e legat de obisnuinta.

Reply
bia oana aprilie 15, 2013 - 7:19 pm

interesant, bravo tie pentru alegere facuta:) eu cred ca a fost bun..oricum pare asa de deliciosss

Reply
Corina Ureche aprilie 15, 2013 - 7:21 pm

bia oana, chiar a fost foarte foarte gustos. si multumesc :*

Reply
Dohotariu-Avram Alina aprilie 16, 2013 - 3:57 pm

E foarte bine că ai decis să-ți schimbi stilul de viață, dar mai bine este când se văd rezultatele. Mult succes!

Reply
Paula Gafitescu aprilie 19, 2013 - 7:02 pm

Ce bine arata!!! Si eu as vrea sa mai schimb cate ceva la alimentatia mea, poate reusesc. Felicitari ca tu ai reusit! Te pup

Reply
cristina iunie 17, 2013 - 2:36 pm

Felicitari pentru minunatul tort. Unde sa gaseste sortiemsntul acesta de faina? Multmesc.
Cristina

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (34) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ