Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Negresa cu unt de arahide

written by Corina Ureche august 20, 2015
Negresa cu unt de arahide

Dragii mei, daca va plac prajiturile, lipicioase si umede (oricat de porno suna) inseamna ca azi ati nimerit bine aici pe blog. Sau poate pur si simplu va plac mult prea mult ciocolata si untul de arahide. Ati ghicit! Si in acest caz ati nimerit bine. Sau poate ati ajuns asa la nimereala, da’ va zic eu ca nimic nu e intamplator.

Nu de alta, dar azi am o reteta simpla tare de negresa cu unt de arahide. Din aia pe care o faci, apoi te cocoti in varful patului cu patura pana sub barbie si mananci pana cand termini minunea cea negricioasa. Daca nu ai astfel de posibilitati poate o iei cu tine la serviciu sau o mananci la micul-dejun inainte de a pleca de acasa. Sau o mananci pe drum, na! Se poate oricum.

Ingrediente Negresa cu unt de arahide

  • 4 oua
  • 170 g zahar
  • 200 g faina
  • 200 g ciocolata amaruie 75% cacao
  • 100 g unt
  • 150 g unt de arahide

Mod de preparare Negresa cu unt de arahide

Se porneste cuptorul la 80 grade si se pune hartie de copt intr-o tava (dimensiune 28×24 cm).

Se topesc intr-o craticioara, la foc mic, untul si ciocolata amaruie rupta bucati.

Se amesteca pana cand compozitia este omogena si se lasa deoparte sa se raceasca.

Separat, intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se adauga ciocolata cu untul.

Se amesteca si se adauga si faina, omogenizandu-se aluatul.

Aluatul se toarna in tava pregatita, iar deasupra se pune untul de arahide. Eu am trasat mai multe linii cu unt de arahide (am avut de la Solaris care este usor lichid si, sincer, mi se pare cel mai bun unt ever), apoi cu o furculita l-am amestecat usor in aluatul pentru blat.

Tava se da la cuptor pentru 20 de minute la 185 de grade (foc moderat).

Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca complet.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
negresa cu unt de arahideretete negresaretete prajituriunt de arahide
5 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Limonada de pepene galben cu menta
next post
Risotto cu galbiori

You may also like

Cheesecake la borcan fara coacere

iulie 10, 2020

Biscuiti cu ciocolata

octombrie 22, 2014

Vafe turta dulce

decembrie 14, 2024

Fudge de ciocolata cu lapte condensat si sare

august 19, 2020

Crema de zahar ars cu mere si biscuiti

septembrie 3, 2013

Prajitura cu morcovi

ianuarie 28, 2012

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Muffins cu mere si scortisoara

februarie 1, 2018

Galette cu visine si ciocolata

iulie 8, 2020

Prajitura „Desteapta”

iunie 16, 2014

5 comments

Elena Toma august 24, 2015 - 9:26 am

Neaparat o sa incerc si eu negresa asta cu unt de arahide pentru ca sunt tare curioasa ce gust capata de la acesta.

Reply
ama august 31, 2015 - 6:28 am

eu de ce nu m-am gandit la asta?! am cookies cu combinatia asta si nici nu apuca sa se raceasca sarmanii :))

Reply
Catalina ianuarie 21, 2017 - 9:33 pm

As vrea si eu reteta de cookies cu unt de arahide, te rog 🙂

Reply
Corina ianuarie 25, 2017 - 7:38 pm

Draga Catalina, imi cer scuze entru raspunsul intarziat. Las aici linkul https://corinaureche.ro/fursecuri-cu-unt-de-arahide/
Sper sa iti placa 🙂

Reply
Cristina februarie 16, 2016 - 8:58 pm

O idee f buna! Trebuie probata imediat cum ajung acasa.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ