Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriUncategorized

Risotto cu rosii

august 3, 2022

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Salata de conopida si oua fierte

mai 31, 2022
Mancaruri

Cartofi noi cu dovlecel in sos de branza

mai 26, 2022

Ciuperci umplute cu pui si bacon

mai 18, 2022

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022
Mancaruri

Radacinoase la cuptor cu sos de ricotta si usturoi copt

ianuarie 31, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
Desert

Negresa fara zahar – reteta aniversara

written by Corina iunie 5, 2016
Negresa fara zahar – reteta aniversara

 

negresa fara zahar

Negresa fara zahar cu bilute de branza si cocos – o reteta aniversara!

Atunci cand am primit invitatia de a participa la competitia anuala organizata de Green Sugar am zis un “ioi” si am stat cateva zile pe ganduri. Eram in plin proces de schimbare a locului de munca, cu emotii, cu griji, cu temeri, cu timp putin si peste astea si cu un regim alimentar, cel de care v-am vorbit, dat de un medic nutritionist.

Medicul mi-a recomandat sa ma bucur si sa savurez un dulce daca ocazia o cere, insa sa nu fac din asta o regula. Si cum ocazia s-a ivit, am acceptat provocarea. Asta unu la mana.

Doi la mana, Green Sugar e indulcitorul pe care il folosesc de aproape un an de zile, atat in deserturi cat si in cafeaua de zi cu zi si cred ca ati mai citit pe blog cat de mult imi place, asa ca orice lauda i-as aduce acum, ar fi de prisos.

Dar nu v-am zis care a fost ocazia, asa-i?  Pai, a fost chiar ziua mea de nastere. Si cum urma si aniversarea lui Petru imediat dupa a mea, am hotarat sa le sarbatorim impreuna. Si cum puteam sa marcam ziua mai bine daca nu cu ceva cu muuuulta ciocolata, asa cum ne place noua mai bine.

Am ales sa fac o negresa dolofana, cu bilute de branza si cocos la interior si glazura si fructe acrisoare pe deasupra.

Pentru mine, un desert special nu are ingrediente speciale. E un desert simplu și plăcut ochiului, care te face să te simti special. E desertul din care iei o îmbucătură și nu știi cum să o termini mai repede ca sa bagi din nou lingurița în el. Sună porno, I know, asa si trebuie sa fie!

E desertul pentru care ceri gazdei rețeta și la cateva zile o anunți că deja l-ai făcut și tu cu mânurile tale. Asta este un desert special, pentru mine.

Asa ca, reteta este una simpla si usoara, asa cum v-am obisnuit si pana acum. Stiti, genul acela de dulce, la care desi nu muncesti pana la extenuare iti aduce o satisfactie de milioane. Iar mie asta mi-a adus. Am avut si cativa invitati si trebuie sa stiti ca au fost surprinsi sa afle ca praji buna si neagra nu contine zahar.

Pe langa negresa am pregatit si Mojito. Tot fara zahar.

negresa fara zahar

negresa fara zahar

Ingrediente pentru  negresa fara zahar

  •  4 oua
  •  170 g Green Sugar pulbere
  •  200 g faina alba
  •  240 g ciocolata 75% cacao
  •  100 g unt

ingrediente negresa

Ingrediente pentru bilutele de branza

  • 300 g branza de vaci (slaba)
  • 50 g nuca de cocos
  • 1 ou mare
  • 1 ou
  • 3 linguri Green Sugar pulbere (sau mai mult daca va place mai dulce)
  • 2-3 linguri faina alba
  • semintele de la o pastaie de vanilie

bilute de branza

Ingrediente pentru glazura si decor

  • 200 g ciocolata 75% cacao
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • coacaze rosii si menta proaspata

ingrediente glazura

Cum pregatim negresa fara zahar

In primul rand, pornim cuptorul la 180 grade. Apoi, pregatim o tava de copt, rotunda, cu pereti detasabili si cu diametrul de 22 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, dar la fel de bine o putem unge cu putin unt si apoi sa o tapetam cu cacao pudra.

Incepem cu bilutele de branza: toate ingredientele se amesteca intr-un vas, iar aluatul rezultat trebuie sa fie usor modelabil. Totusi, am cateva mentiuni de facut aici:

  • branza de vaci trebuie sa fie cat mai bine stoarsa de zer
  • dupa cum se vede, am notat in lista ingredientelor 2 sau 3 linguri de faina; puneti pentru inceput 2 linguri de faina si daca aluatul nu este usor modelabil, adaugati-o si pe a 3-a.

Din aluatul rezultat formam bilute, cu mainile umezite dupa fiecare, pe care le asezam in tava pregatita, avand grija sa nu se atinga intre ele.

Lasam tava cu bilute deoparte si pregatim aluatul de negresa.

Se topesc intr-o craticioara untul si ciocolata rupta bucati, la foc mic sau baie de aburi, pentru mai multa siguranta.

Se amesteca pana cand compozitia este omogena si se lasa deoparte sa se raceasca.

Separat, intr-un vas se mixeaza ouale cu indulcitorul  pana cand compozitia isi dubleaza volumul, apoi se adauga ciocolata topita cu untul si se mixeaza pana cand amestecul este omogen.

Se adauga faina cernuta si se amesteca aluatul.

Aluatul rezultat se toarna in tava pregatita, peste bilute.

Tava se agita/scutura usor, ca sa ne asiguram ca iese aerul din aluat (veti vedea mici bulbuci la suprafata).

Se da tava la cuptor pentru cca 30 de minute.

Facem si testul cu scobitoarea, dar nu uitati ca negresa trebuie sa ramana usor umeda la interior si indesata.

Dupa coacere negresa se lasa 15 minute in tava de copt, apoi se scot peretii formei si se transfera prajitura pe un grilaj. Se lasa sa se raceasca complet.

Cum pregatim glazura de ciocolata

Se rupe ciocolata bucati si se pune intr-un castron.

Frisca se infierbanta pe foc mic si se adauga fierbinte peste ciocolata.

Se pune un capac, iar dupa 5 minute se amesteca glazura pana cand este perfect omogenizata.

Glazura obtinuta se va lasa la racit si se va adauga peste negresa, la final.

Turnam glazura din mijlocul negresei si o rotim cu miscari delicate astfel ca glazura sa se intinda pana la margini si sa curga natural peste ele.

Decoram negresa cu coacaze rosii si frunzulite de menta.

Negresa fara zahar + Mojito

Bautura pe care noi am servit-o alaturi de aceasta minune delicata a fost Mojito. Recunosc, e bautura mea preferata si nu putea lipsi tocmai la aceasta ocazie de pe masa.

Pentru o portie am folosit:

-50 ml rom alb

-150 ml apa minerala

-2 cuburi Green Sugar

-menta proaspata

-1/5 limeta

-gheata

Intr-un pahar inalt se pun menta, romul, cuburile de indulcitor si limeta. Cu ajutorul linguritei de bar sau a uneia cu maner lung se amesteca ingredientele. Cuburile se topesc repede, nu va faceti probleme.

Se pune gheata in pahar si se completeaza cu apa minerala si, eventual, se mai adauga menta proaspata.

negresa fara zahar

Print Friendly, PDF & Email
branzaciocolatagreen sugarnegresa
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Desert de vara cu cirese si capsune
next post
7 idei de salate pentru orice sezon

You may also like

Negresa super ciocolatoasa

decembrie 22, 2013

Reteta simpla Tiramisu

ianuarie 23, 2012

Malai dulce insiropat

martie 7, 2018

Briose cu ricotta si dulceata

iunie 23, 2017

Cornulete fragede cu nuca

noiembrie 30, 2013

Cozonac cu stafide ca la 1865

iunie 22, 2018

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Fursecuri Coronite cu dulceata

februarie 1, 2010

Tort Victoria Sponge cu capsuni

aprilie 19, 2016

Rulouri cu dulceata si nuca

decembrie 4, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (29) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (24) desert (31) dovlecel (19) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (29) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (20) retete italienesti (14) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (117) rosii (31) salata (17) selgros (54) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) vinete (11) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ