Desert de vara cu cirese si capsune – un desert rapid, colorat si minunat cu piscoturi si crema de mascarpone.
Uneori, frumusetea lucrurilor vine chiar din simplitatea lor. Desertul meu vine sa intareasca acest lucru! Din doar cateva ingrediente simple am facut un desert bogat in arome si texturi, dar si placut ochiului.
Poti folosi cirese proaspete sau cirese din compot, desertul iese la fel de bun si frumos. Eu am avut un borcanel cu cirese in sirop, absolut divine. Le-am pastrat pentru ceva special si bine am facut!
Cat de special? Vezi mai jos!
Cum pregatesti deliciosul desert de vara cu cirese si capsune?
Rupe cateva piscoturi in bucatele, insiropeaza-le cu compot sau sirop si aseza-le in pahare sau cupe.
Amesteca mascarpone cu putina smantana pentru frisca si putin zahar pudra sau indulcitor.
Peste piscoturile din pahare pune crema si ciresele si capsunele taiate marunt, apoi pune iar crema si deasupra piscoturi insiropate.
Deasupra mai pune putina crema si orneaza la final cu fructe si menta sau pudreaza cacao.
Hai ca e simplu ca buna ziua!
- Folosesc smantana de la Lechinta mi se pare minunata. O recomand cu mare caldura.
- In locul paharelor sau cupelor poti folosi borcane. Astfel, poti lua desertul cu tine oriunde!
2 comments
Minunat desert ne-ai adus! :-* Multumim si La multi ani! 😉
Superb! M-am indragostit!