Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Desert

Churros cu sos de ciocolata

written by Corina Ureche mai 26, 2014
      Am primit de curand de la sotul meu cartea Nigellei Lawson “Gateste cu pasiune”. Dintre toate cartile ei, pe aceasta mi-am dorit-o mult, dar mult de tot si parca nu-mi vine a crede ca si-a gasit loc pe raftul meu de carti pofticioase;  iar proiectul Andrei, “Libraria Culinara“, m-a impulsionat sa scriu cateva cuvinte despre ea.
      Pe Nigella probabil o cunoasteti de la TV, ea are o emisiune culinara pe Paprika TV. Este adorata de o multime de oameni, in acelasi timp este contestata de o alta multime, mai ales pentru stilul ei putin nesanatos de a pregati mancarurile. Nigella prajeste mult, nu se sfieste in a folosi grasimi, produse semipreprate si alte minuni.  Mie ii place, in special, pentru pasiunea pe care o pune in munca ei si pentru felul in care vorbeste despre mancare, pe mine una m-a cucerit de cand am vazut-o prima data. Efectiv mi se face pofta instant doar cand o aud. Acelasi efect il are si cartea, va garantez. Am citit-o cap coada de cum am primit-o si abia m-am dezlipit de ea. E plina de biletele colorate unde mi-am notat cateuna alta despre retete si am deja o lista cu ce vreau sa incerc cat de repede.O parte din retete le voi adapta, ficatul meu bolnav nu ar putea duce atat de mult prajit, insa sunt sigura ca vor iesi de nota 20+ si asa 🙂
      Cartea e alcatuita din doua parti, “Dileme in bucatarie”si “Delicii in bucatarie” si cuprinde retete usor si rapid de preparat, idei de mancaruri economice, mancaruri la cuptor si delicioase deserturi prezentate toate in stilul personal al Nigellei. Cred ca noi doua vombi prietene bune pe viata 🙂
      Prima reteta facuta din carte a fost de  churros cu sos de ciocolata. Se fac usor, dar se mananca prea repede. E un desert super fain pentru serile cu prietenii, noi am testat deja.
 
Ingrediente
-250 g faina
-500 ml apa proaspat fiarta
-o lingurita praf de copt
– 2 linguri ulei de masline
-ulei pt prajit

Sosul de ciocolata
-100 g ciocolata amaruie
-100 ml smantana pentru frisca

In plus
-zahar pudra si scortisoara (acestea doua se amesteca si de pudreaza churros dupa prajire, insa la fel de bine le puteti lasa simple)

Pentru sosul de ciocolata puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pe foc micut si lasati pana cand ciocolata e topita si omogenizata cu smantana. Stingeti focul si dati deoparte sa se raceasca.
Pentru churros, intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza uleiul de masline si apa fierbinte. Se amesteca energic pana cand aluatul este omogen si lipicios si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Intr-o tigaie sau cratita se incinge ulei pentru prajit (este de preferat sa fie o baie de ulei). Aluatul se pune intr-un pos si se formeaza churros de cca 10 cm (sau mai mici) direct in tigaie. Va puteti folosi de o foarfeca pentru a taia aluatul, iar varful posului e de preferat sa fie in forma de stea.
Se prajesc churros pana cand sunt rumeni , apoi se scot pe servetele absorbante.
Cand gogoselele sunt prajite toate se pot tavali prin zahar si scortisoara si manca asa sau alaturi de sosul de ciocolata.

Print Friendly, PDF & Email
ciocolataretete spaniole
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Tocana de vitel cu legume
next post
Ciorba de salata verde (ca la noi la Cluj) :)

You may also like

Prajitura tavalita prin nuca, fara zahar

februarie 16, 2016

Gogosi de post umplute cu dulceata

martie 18, 2021

Cobbler cu capsuni si rubarba

mai 17, 2018

Desert la pahar cu lapte condensat si lime

decembrie 12, 2021

Tarta cu ciocolata si banane

iulie 31, 2013

Chec cu zmeura

ianuarie 24, 2019

Tarta rustica cu nectarine, migdale si cimbrisor

septembrie 4, 2018

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

septembrie 12, 2018

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

Salam de biscuiti, nuci si stafide

octombrie 24, 2009

2 comments

Gabriela mai 27, 2014 - 6:13 pm

Faină cartea!

Reply
Lavinia Teodorescu mai 27, 2014 - 7:48 pm

Buna alegere a facut sotul…ca si al meu. Tot de la el si fiica am primit-o.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ