-500 ml apa proaspat fiarta
-o lingurita praf de copt
– 2 linguri ulei de masline
-ulei pt prajit
In plus
-zahar pudra si scortisoara (acestea doua se amesteca si de pudreaza churros dupa prajire, insa la fel de bine le puteti lasa simple)
Pentru sosul de ciocolata puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pe foc micut si lasati pana cand ciocolata e topita si omogenizata cu smantana. Stingeti focul si dati deoparte sa se raceasca.
Pentru churros, intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza uleiul de masline si apa fierbinte. Se amesteca energic pana cand aluatul este omogen si lipicios si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Intr-o tigaie sau cratita se incinge ulei pentru prajit (este de preferat sa fie o baie de ulei). Aluatul se pune intr-un pos si se formeaza churros de cca 10 cm (sau mai mici) direct in tigaie. Va puteti folosi de o foarfeca pentru a taia aluatul, iar varful posului e de preferat sa fie in forma de stea.
Se prajesc churros pana cand sunt rumeni , apoi se scot pe servetele absorbante.
Cand gogoselele sunt prajite toate se pot tavali prin zahar si scortisoara si manca asa sau alaturi de sosul de ciocolata.
2 comments
Faină cartea!
Buna alegere a facut sotul…ca si al meu. Tot de la el si fiica am primit-o.