Biscuiti cu nuca si ciocolata, biscuiti super fragezi cu unt, aromatizati cu coaja de portocala. Sunt biscuitii perfecti pentru mesele festive, in special pentru cea de Craciun. Sunt atat de gustosi si frumosi incat ii puteti face cadou celor dragi. Se pot ambala in cutii speciale pentru Craciun, nimic nu se compara cu un cadou pregatit in casa cu drag si suflet. De asemenea, puteti sa ii duceti si la birou sa ii impartiti cu colegii, va asigur ca toata lumea ii va aprecia.
Este inceput de luna decembrie, perioada in care ne facem planuri si liste pentru masa festiva de Craciun. La capitoul deserturi, biscuitii sunt foarte potriviti din mai multe motive:
- Sunt deserturi pe care toata lumea le indrageste si care arata foarte bine.
- Pot fi pregatiti cu 2-3 zile inainte, se pastreaza perfect pana in momentul servirii. Ba mai mult, cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi si mai gustosi. Astfel, puteti sa faceti din timp cumparaturile si sa va organizati cat mai bine.
- Pot fi personalizati dupa bunul plac. Eu am ales sa pun in aluat coaja de portocala, dar la fel de bine puteti sa folositi si portocale.
- Nuca poate fi inlocuita cu faina de migdale sau alune de padure macinate.
- Ciocolata care imbraca biscuitii poate fi alba, cu lapte sau cu un procent mai mare de cacao. Dupa cum va place voua mai mult.
- Ii puteti decupa in diferite forme. Eu am ales stelute, brazi si stele cazatoare. Puteti sa decupati stelute de diferite dimensiuni si sa le suprapuneti formand un brad. Lipiti biscuitii intre ei cu ciocolata topita si decorati bradutul dupa inspiratie.
- Acesti biscuiti cu nuca si ciocolata sunt perfecti pentru a fi facuti cadou, dar si de impartit cu colegii de munca.
In final, pot sa va spun va efortul va merita din plin. Totusi, nu sunt niste biscuiti foarte migalosi, iar activitatea poate fi una super distractiva pentru mamici, copii si tatici.
Cateva indicatii de luat in considerare
Aluatul pentru biscuiti este putin sfaramicios, sa nu va speriati. Fiind un aluat fraged pe baza de unt este perfect normal sa fie asa. Tocmai de aceea este important ca inainte de a fi intins sa il tineti la frigider 30-40 de minute. La fel de importanta este si coacerea. Cuptorul va fi obligatoriu preincalzit la 180 grade C (fara ventilatie), urmand a fi copti 12-13 minute. Daca sunt tinuti mai mult la copt, se vor usca foarte tare.
De asemenea este important sa ii lasati sa se raceasca inainte de a ii scufunda in ciocolata. Daca sunt reci veti lucra si mai bine cu ei, nu se vor rupe, si ciocolata se va intari mai repede. Va recomand sa ii puneti pe un grilaj uns cu putin unt sau ulei sau pe hartie de copt, apoi sa ii dati putin la frigier pana ciocolata se intareste complet.
Mie mi-au iesit undeva la aproximativ 30 de biscuiti. Bineinteles, cantitatea va fi in functie de dimesniunea formelor cu care alegeti sa ii decupati. Dar va spun din start sa dublati cantitatile, sunt atat de buni incat e bine sa fie mai multi. 🙂
Ingrediente Biscuiti cu nuca si ciocolata
- 200g faina
- 60g miez de nuca macinat
- 150g unt moale, la temperatura camerei
- 70g zahar
- 10g coaja de portocala razuita (3 lingurite)
- 1 praf de sare (un varf de cutit)
- 1lingurita extract de vanilie
- 2 galbenusuri
Decor
- 160g ciocolata 70% cacao + miez de nuca/fistic
Apasa play pentru reteta video