Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Biscuiti cu nuca si ciocolata

written by Corina decembrie 4, 2023
Biscuiti cu nuca si ciocolata

Biscuiti cu nuca si ciocolata, biscuiti super fragezi cu unt, aromatizati cu coaja de portocala. Sunt biscuitii perfecti pentru mesele festive, in special pentru cea de Craciun. Sunt atat de gustosi si frumosi incat ii puteti face cadou celor dragi. Se pot ambala in cutii speciale pentru Craciun, nimic nu se compara cu un cadou pregatit in casa cu drag si suflet. De asemenea, puteti sa ii duceti si la birou sa ii impartiti cu colegii, va asigur ca toata lumea ii va aprecia.

Biscuiti cu nuca si ciocolata

Este inceput de luna decembrie, perioada in care ne facem planuri si liste pentru masa festiva de Craciun. La capitoul deserturi, biscuitii sunt foarte potriviti din mai multe motive:

  1. Sunt deserturi pe care toata lumea le indrageste si care arata foarte bine.
  2. Pot fi pregatiti cu 2-3 zile inainte, se pastreaza perfect pana in momentul servirii. Ba mai mult, cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi si mai gustosi. Astfel, puteti sa faceti din timp cumparaturile si sa va organizati cat mai bine.
  3. Pot fi personalizati dupa bunul plac. Eu am ales sa pun in aluat coaja de portocala, dar la fel de bine puteti sa folositi si portocale.
  4. Nuca poate fi inlocuita cu faina de migdale sau alune de padure macinate.
  5. Ciocolata care imbraca biscuitii poate fi alba, cu lapte sau cu un procent mai mare de cacao. Dupa cum va place voua mai mult.
  6. Ii puteti decupa in diferite forme. Eu am ales stelute, brazi si stele cazatoare. Puteti sa decupati stelute de diferite dimensiuni si sa le suprapuneti formand un brad. Lipiti biscuitii intre ei cu ciocolata topita si decorati bradutul dupa inspiratie.
  7. Acesti biscuiti cu nuca si ciocolata sunt perfecti pentru a fi facuti cadou, dar si de impartit cu colegii de munca.

In final, pot sa va spun va efortul va merita din plin. Totusi, nu sunt niste biscuiti foarte migalosi, iar activitatea poate fi una super distractiva pentru mamici, copii si tatici.

Cateva indicatii de luat in considerare

Aluatul pentru biscuiti este putin sfaramicios, sa nu va speriati. Fiind un aluat fraged pe baza de unt este perfect normal sa fie asa. Tocmai de aceea este important ca inainte de a fi intins sa il tineti la frigider 30-40 de minute. La fel de importanta este si coacerea. Cuptorul va fi obligatoriu preincalzit la 180 grade C (fara ventilatie), urmand a fi copti 12-13 minute. Daca sunt tinuti mai mult la copt, se vor usca foarte tare.

De asemenea este important sa ii lasati sa se raceasca inainte de a ii scufunda in ciocolata. Daca sunt reci veti lucra si mai bine cu ei, nu se vor rupe, si ciocolata se va intari mai repede. Va recomand sa ii puneti pe un grilaj uns cu putin unt sau ulei sau pe hartie de copt, apoi sa ii dati putin la frigier pana ciocolata se intareste complet.

Mie mi-au iesit undeva la aproximativ 30 de biscuiti. Bineinteles, cantitatea va fi in functie de dimesniunea formelor cu care alegeti sa ii decupati. Dar va spun din start sa dublati cantitatile, sunt atat de buni incat e bine sa fie mai multi. 🙂

Biscuiti cu nuca si ciocolata

Ingrediente Biscuiti cu nuca si ciocolata

  • 200g faina
  • 60g miez de nuca macinat
  • 150g unt moale, la temperatura camerei
  • 70g zahar
  • 10g coaja de portocala razuita (3 lingurite)
  • 1 praf de sare (un varf de cutit)
  • 1lingurita extract de vanilie
  • 2 galbenusuri

Decor

  • 160g ciocolata 70% cacao + miez de nuca/fistic

Apasa play pentru reteta video


Biscuiti cu nuca si ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
biscuiti cu ciocolatabiscuiti cu nucaciocolataretete de Craciunselgrosselgros romania
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Chec cu portocale
next post
Prajitura cu visine si mascarpone

You may also like

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina

martie 25, 2020

Churros cu sos de ciocolata

mai 26, 2014

Budinca de tapioca si lapte de cocos

septembrie 23, 2015

Prajitura cu merisoare

septembrie 9, 2013

Prajitura cu mere si glazura de cacao

noiembrie 3, 2013

Bomboane cu unt de arahide si fulgi de...

martie 15, 2019

Prajitura Felii de ciocolata

ianuarie 1, 2012

Prajitura cu fructe si ulei de masline

septembrie 4, 2020

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ