Pancakes cu banane si ovaz – o reteta super simpla, din doar cateva ingrediente, pentru micul dejun. In plus, este o reteta fara zahar, ceea ce-i grozav, zic eu.
Pe mine ma sperie zaharul asta din ce in ce mai tare. Si nu pentru ca folosesc eu mult zahar, ci pentru ca e ascuns in aproape orice cumperi de la magazin. De regula citesc etichetele produselor pe care le cumpar si constat cu tristete ca exista zahar si acolo unde nu te-ai astepta sau nu ar avea ce sa caute. Stiu ca povestea cu zaharul e veche, stiu, doar ca pe mine ma apasa acum subiectul asta. Nu trebuie sa ma bagati pe mine in seama, dar ar trebui sa cititi si voi etichetele si sa incercati sa consumati cat mai putin zahar.
Eu asta mi-am propus, iar retetea de pancakes cu banane si ovaz este alternativa mea pentru un mic dejun sanatos si mai curat. Bananele le-am folosit tocmai in acest scop, sa indulcesc clatitele. Si au iesit perfecte!
Inainte de a le manca am adaugat si putina miere, doar cativa stropi (dupa cum bine se vede in poza).
Enjoy the reteta!
Ingrediente Pancakes cu banane si ovaz
- 2 banane medii bine coapte
- 2 oua mici sau 1 ou mare
- 150g fulgi de ovaz
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1 varf de cutit de sare
- putin unt (pentru uns tigaia)
- iaurt grecesc, fructe proaspete si miere pentru servire
Mod de preparare Pancakes cu banane ovaz
Curatam bananele si le pasam cu furculita intr-un bol. Spargem peste ele ouale, adaugam sarea si vanilia. Amestecam bine si adaugam fulgii de ovaz. Amestecam si lasam 10 minute deoparte aluatul de clatite.
Incingem o tigaie si adaugam putin unt. Cu o spatula intindem untul topit in toata tigaia. Luam aluat cu o lingura si il turnam in tigaie si coacem clatitele ca pe niste mici placinte, pe ambele parti. Nu-i bai daca va ies clatitele mai ovale sau mai patrate, important e sa nu le faceti foarte groase si sa le coaceti pana sunt usor rumene.
Clatitele le servim caldute alaturi de iaurt si fructe proaspete. Adaugati miere si siropuri daca doriti.
Pofta buna!