Supa crema de mazare cu menta rece sau calda, cu smantana sau fara, cu bacon sau simpla sau cu ce vreti voi. Cu alte cuvinte, cu aceasta supa va puteti juca dupa pofta poftelor.
Este o supa care se pregateste foarte usor, dar foarte usor si nu exagerez deloc. Nu se prajeste nimic, totul se fierbe cateva minute, apoi se paseaza. Supa este una vegetariana, insa nu este obligatoriu sa ramana asa. La final ii puteti adauga bacon rumenit sau rondele de chorizo, asa cum am facut eu. Daca nu aveti chorizo si vreti musai musai sa fie ceva carne acolo, va recomand sa va orientati catre un carnat picant. Merge perfect cu aroma racoritoare a mentei. Nici nu va puteti inchipui ce explozie de arome va asteapta!
Pentru alte RETETE DE SUPA CREMA – click AICI!
Ingrediente Supa crema de mazare cu menta
- 450g mazăre (din borcan am avut eu)
- 180g cartofi
- 50g ceapa
- 1/2 lingurita chimen macinat
- Sare dupa gust
- 3g menta proaspata
- Iaurt sau smantana (optional)
Mod de preparare
Cartofii si ceapa se curata si se taie cubulete. Se pun intr-o oala impreuna cu mazărea, chimenul si sarea. Se toarna apa sau supa de legume cat sa treaca 2 degete peste legume. Se fierb pana legumele sunt moi, apoi se trage oala de pe foc si se lasa 10 minute la racorit.
Între timp se toaca menta din cutit. Se adaugă peste legume și se paseaza supa cu un blender pana se obține o consistenta fina. Apa care a ramas peste legume ar trebui sa fie suficienta pentru o consistenta faina, insa daca vi se pare ca nu e sudicienta de lichida, mai adăugati apa sau chiar smantana.
La final se gusta, se adauga sare daca mai e cazul și supa e gata.
Se pot pune iaurt si smantana in timpul servirii, crutoane, bacon prajit sau boabe de mazare coapte cu boia afumata.
Eu am pus in supa crema cateva rondele de chorizo prajit fara ulei.
Pofta buna!