La Cluj e o vreme foarte mohorata si inchisa, de nu iti vine sa iesi din casa, ci sa stai cuibarit in pat, la caldura. Dar stai o vreme cuibarit, apoi te apuca foamea sau macar o pofta de ceva bun de tot.
Noua ne-a fost pofta de ceva rapid si bun si am ales o supa crema de ciuperci, preparata la Thermocook. De fapt, eram curiosi si de alte functii ale aparatului, dupa ce am testat partea de blenduire si smoothie, despre care puteti citi aici.
Reteta am facut-o chiar dupa cartea de retete primita impreuna cu aparatul si char a fost o quick soup din toate punctele de vedere, dar pe mine m-a impresionat timpul de preparare si faptul ca am facut totul cu ajutorul unui singur aparat. Daca la supa clasica tocam marunt ceapa si usturoiul, apoi caleam si fierbeam ciupercile, le lasam la racit, apoi le pasam, apoi le punem din nou in oala, cu Thermocook totul s-a intamplat intr-un singur vas. Aparatul a tocat, calit si pasat totul, iar la final am avut de spalat doar vasul blenderului. Atat. Nu stiu daca pot sa cer ceva mai mult. Ca sa nu va mai zic ca este un aparat silentions si in afara zgomotului pe care l-a facut in momentul pasarii ciupercilor, pana la urma orice blender este cat de cat zgomotos, nici nu am simtit ca pe blatul de bucatarie este ceva in priza.
La final, am obtinut o supa cremoasa si fina, fara bucatele de ciuperci, asa cum ramaneau de la blenderul clasic.
Ingrediente Supa cremoasa de ciuperci
- 500 g ciuperci champigon proaspete
- 500 ml supa de pui
- 100 ml smantana pentru gatit
- 40 g unt
- 1 ceapa alba mica
- 2 catei usturoi
- 1 lingura faina
- sare si piper dupa gust
- 2-3 fire patrunjel verde
Mod de preparare Supa cremoasa de ciuperci
Pentru inceput, am pus in vasul blenderului ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt.
Am adaugat untul si am setat o temperatura de 100 de grade, iar ceapa si usturoiul s-au calit 2 minute.
Am adaugat apoi ciupercile, le-am maruntit cu ajutorul blenderului, apoi am pus si lingura de faina.
Am adaugat supa de pui si am selectat functia Quick Soup si in 20 de minute supa a fost gata.
Am adaugat smantana si patrunjelul tocat marunt si am potrivit-o de sare si piper.
Supa de ciuperci pregatita astfel se serveste calda, alaturi de crutoane de paine sau felii de paine prajita. Pe deasupra am presarat muguri de pin si susan negru.
2 comments
Arata delicios!
Multumesc frumos 🙂