Delicioasa supa. Acruta si dulceaga…si mai ales sanatoasa. Am folosit rosii, cartofi, ceapa si morcovi din gradina parintilor mei. Usturoiul ii din piata Floresti…acceptabil…recomand supa cu drag. Rosii sunt din plin acum, au inceput sa se coaca si prin gradini (daca aveti noroc, si nu le loveste vreo boala).
Am folosit
9 rosii si mai mari si mai micute
2 cartofi
3 morcovi mai pitici
o ceapa
2 catei de usturoi
fulgi de ardei iute
cascaval afumat
(pt razuit pe deasupra, nu e obligatoriu, dar eu am avut o bucatica in frigider)
sare
piper
Purcedem la a opari rosiile si a le dezbraca de pielite. Cand sunt la fundul gol pe taiem cubulete.
Cartofii ii curatam si ii “cubulim”, morcovii ii “rondelim” iar ceapa o maruntim….un catel de usturoi il faliem.
Calim ceapa in putin ulei ( da’ numa un strop) impreuna cu morcovii si usturoiul. Adaugam cartofii si rosiile, cativa fulgi de ardei iute, condimente dupa gust si putina apa (nu multa ca lasa rosiile suficienta). Lasam oala sa fiarba pana cand cartofii sunt fierti.
Atunci trecem totul in blender si mixam pana obtinem o pasta omogena. Punem supa inapoi in oala si trantim un catel de usturoi pisat in ea si o lasam sa mai bulbuceasca 2-3 minute. Si gata toata filozofia…
Pofta buna!
4 comments
Arata superb! Se vede ca este o pasiune pentru tine si ca faci din gatit o arta! Felicitari!
As avea o propunere pentru tine: eu sunt innebunita dupa mancarurile chinezesti, daca ai face ceva din bucataria lor ar fi super!(ex. supa iute-acra, taietei de orez, etc.)
te pup!
Anda multumesc! Cat despre mancarea chinezeasca nu promit nimic. Sunt altii care o fac extrem de bine si pot sa-ti recomand in sensul asta doua bloguri pe care le citesc cu interes: http://www.reteteleluiradu.ro/ si http://www.foodie.ro/. Bine, e plin netul de bloguri care mai de care, personal acestea doua imi plac mult!
Numai bine!
Eu sunt cu mancarea chinezeasca, 2 ani de zile numai asta am mancat de nu as mai fi vrut sa vad si acum ce-i mai duc dorul :)-asta era pentru Anda :). In fine, nu de asta am trecut pe aici. Am trecut de fapt sa te felicit pe tine Corina pentru varietatea de mancaruri pe care le impartasesti cu noi si pentru cum arata. Imi place in special aceasta supa crema de rosii, pe care am sa o incerc cu prima ocazie. Inca o data, felicitari!
Andreea multumesc mult pentru cuvintele frumoase.Te mai astept!