Nu-i asa ca si voi vreti sa vina cat mai repede primavara? Sa se schimbe aerul, sa miroasa a lemne arse si a curatenie de inceput de sezon, sa iesiti afara, sa iesiti din moleseala, sa uitati de rele, sa va treziti la realitate, sa va spalati sufletele, sa nu va mai uitati in spate, dar nici inainte, ci sa va traiti prezentul?
Eu numai asta imi doresc, nimic mai mult.
Si-un pic de supa crema de ardei copti cu mult usturoi. Delicioasa supa, va garantez. E un pic de lucru cu ea, ma rog, cu ardeii si coptul lor, dar merita efortul. Iar smantana de caju e delicioasa si da o aroma placuta de alune supei.
Si atat!
Ingrediente smantana de caju
-o cana caju (hidratat 4 ore in prealabil)
-1/2 cana apa plata
-2 linguri ulei de masline
– sare dupa gust
-2 linguri zeama de lamaie
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta/crema omogena.
Ingrediente supa crema de ardei copti
-500 g ardei capia
-o ceapa rosie mare mare (sau vreo 2 mai mici)
-3 catei de usturoi
-2-3 linguri ulei de masline
-1 l supa sau apa (eu am avut 500 ml supa pui, restul am completat cu apa)
-sare si piper dupa gust
– o crenguta de cimbru uscat (sau o lingurita daca nu aveti crenguta)
1. Ardeii se spala, se usuca si se pun la copt in tigaia grill (sau direct pe flacara/plita), intorcandu-se pe toate partile din cand in cand. Odata copti, se pun intr-un castron, se presara sare peste ei si se acopera cu un prosop (se vor inmuia si se vor decoji foarte usor). Se lasa in jur de 20 de minute, apoi se decojesc.
2. Ceapa si usturoiul se curata si toaca marunt, apoi se calesc in uleiul incins.
3. Ardeii curatati se taie fasii si se adauga peste ceapa.
4. Se toarna supa peste ceapa si ardei, se condimenteaza si se lasa la fiert cca 20 de minute.
5. Se paseaza amestecul intr-un blender, se adauga condimente daca mai este nevoie si se poate servi.
Cativa stropi de ulei de masline pe deasupra, o lingurita de smantana de caju si un croissant cu unt rumenit completeaza foarte frumos meniul, ce ziceti?
Pofta buna!