Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
supe/ciorbe

Ciorba de ardei umpluti

written by Corina aprilie 23, 2018
Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti sau zama de ardei, cum ii spunem noi in familie, este un preparat pe care orice ardelean il cunoaste, fara doar si poate. Uneori chiar o intalnesti sub denumirea de ciorba ardeleneasca de ardei umpluti. Daca nu ati mancat pana acum bunatatea asta si va intrebati cum merg ciorba si ardeii umpluti impreuna, va zic eu ca merg ca unsi!

In general este o mancare de vara, dar se pregateste si in alte sezoane. Dar vara, cand in gradina ai de toate si ardeii sunt cei mai gustosi, parca e si pacat sa nu pui de o oala mare de zama. Pentru umplutura se poate folosi fie carne tocata de porc, fie de vita, fie amestec.

Nu ma mai lungesc ca imediat ne toropeste vara si asta e o reteta de avut la indemana!

Ingrediente Ciorba de ardei umpluti

  • 500 g carne tocata (amestec de vita cu porc)
  • 120 g orez
  • 2 morcovi mici
  • 1/2 telina micuta
  • 1 pastranac mic
  • 14 ardei galbeni (marime medie)
  • 2 rosii
  • 200 ml bullion sau suc de rosii
  • ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare Ciorba de ardei umpluti

Pentru inceput vom pregati ardeii ce urmeaza a fi umpluti. Ii spalam, apoi le indepartam codita cu ajutorul cutitului, scobim cotorul si indepartam codita. Cand cumparati ardeii, alegeti-i sa aiba aproximativ aceeasi marime. Sunt de preferat ardeii micuti sau de marime medie. Avem ardeii pregatiti, asa ca mergem mai departe si pregatim si umplutura.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam marunt, iar morcovii, telina si pastarnacul le dam pe razatoare.

Intr-o tigaie incingem putin ulei si adaugam ceapa. O calim 3-4 minute, apoi adaugam jumatate din cantitatea de morcov dat pe razatoare. Amestecam si calim 1 minute, apoi adaugam carnea tocata, sare, piper si putin cimbru uscat. Amestecam si adaugam si orezul imediat dupa ce carnea isi schimba culoarea. Amestecam si stingem focul.

Tocam marunt jumatate din legatura de patrunjel, o adaugam in tigaie si amestecam. Compozitia este gata.

Umplem ardeii cu compozitia pregatita, lasand in jur de 1 cm spatiu liber in partea de sus. Taiem rosiile in felii si punem in fiecare ardei umplut cate o felie. Cu rol de capac, astfel in timpul fierberii umplutura nu se va imprastia.

ciorba de ardei umpluti ciorba de ardei umpluti

Mai departe pregatim ciorba.

Punem pe foc o oala incapatoare cu putin ulei si adaugam legumele date pe razatoare. Le calim pana sunt moi. Stingem cu bulion sau suc de rosii, condimentam cu sare si piper si adaugam crenguta de cimbru si foile de dafin. Completam ciorba cu apa, in functie de cata ciorba dorim sa facem, tinand cont si de numarul ardeilor.

Cand ciorba incepe sa fiarba scufundam pe rand ardeii in oala. Daca dupa ce adaugati ardeii in ciorba considerati ca zeama este prea putina, adaugati bulion sau apa. Gustati si vedeti daca mai este nevoie de condimente.

Lasati ciorba sa fiarba pe foc mic pana ardeii sunt fierti, moi. La final, tocam marunt patrunjelul ramas si il adaugam in ciorba.

Serviti ciorba de ardei umpluti cu smantana si pofta buna!

ciorba de ardei umpluti

P.S. Pe vremuri, la final, mama pregatea galbenusuri amestecate cu smantana grasa si le adauga in ciorba inainte de a opri focul. Puteti incerca si aceasta varianta!

Acest articol poate fi gasit si pe www.selgroscautapasiunea.ro, unde alaturi de alti colegi bloggeri incercam sa redescoperim retete demult uitate.

Print Friendly, PDF & Email
ardei umpluticiorbaselgrosselgros cauta pasiunea
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Pietele din Londra
next post
Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

You may also like

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Supa de pui cu legume si paste fara...

martie 28, 2017

Supa crema de conopida

aprilie 15, 2010

Ciorba de perisoare cu smantana

septembrie 8, 2017

Supa frantuzeasca de ceapa

martie 6, 2014

Ciorba taraneasca

ianuarie 26, 2012

Supa crema de fasole galbena

ianuarie 19, 2015

Supa de rosii coapte si ulei de masline

mai 13, 2013

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

Supa de rosii cu fidea

august 10, 2021

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ