Daca ar fi sa definiti supa de pui, ce ati spune despre ea? Eu as zice ca e remediul universal al racelilor si supararilor. Si va explic mai jos de ce.
Nu stiu cum s-a facut, dar luna asta am bolit cat nu am bolit in ultimul an. Sinuzita si viroza, una peste ailalta, tuse, dureri de cap si de gat si asa mai departe. Si ca sa nu sufar singura, bineinteles ca s-a imbolnavit si Petru! Doar ne-am luat la bine si la rau, nu?
Dupa cateva zile de medicamente, siropuri si ganduri bune, am apelat la supa de pui.
Bineinteles ca nu ne-a pus un-doi pe picioare, insa supa asta are ceva magic in ea. De respirat parca respiri mai bine, se desfunda nasul, durerea de cap trece ca prin minune, stomacul e plin si corpul hranit, supararea ca esti bolnav trece. Si poti spera sa treaca si raceala.
Asadar, daca sunteti raciti, suparati, sau doar in in pana de idei poate incercati si reteta mea de supa de pui cu legume si paste fara gluten. Numa sa fiti sanatosi!
Reteta face parte din campania “Gatim romaneste si fara gluten cu Schar”, o campanie tare frumoasa care vine in ajutorul persoanelor cu intoleranta la gluten, dar nu numai.
Alte idei de retete fara gluten gasiti aici, in albumul de pe facebook. Si credeti-ma, aveti de unde alege! Colegii mei s-au intrecut pe ei insisi si au facut niste mancaruri absolut minunate!
La finalul campaniei puteti castiga si voi un cos cu produse fara gluten, daca votati si lasati un comenatriu la reteta care v-a placut mai mult.
Ingrediente Supa de pui cu legume si paste fara gluten
- 100 g anellini – paste fara gluten Schar
- 2 pulpe intregi de pui
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 telina micuta
- 1 ceapa alba
- sare si piper
- patrunjel proaspat
- Am folosit pentru supa carne de pui de casa. Asa am obtinut culoarea superba, dar si un gust minunat. Poti face supa si cu pui cumparat, iar daca este posibil, alege carne de pui bio.
Mod de preparare
Curata si spala legumele.
Pune carnea si legumele (ceapa intreaga) intr-o oala si adauga apa, in functie de cata supa doresti sa faci. Eu am pus circa 3 l de apa.
Adauga sare si 2-3 frunze de patrunjel.
Pune capacul pe oala si lasa supa sa fiarba la foc mic, spumand la inceput.
Fierbe supa pana cand carnea si legumele sunt fierte. Scoate-le din oala si arunca patrunjelul fiert si ceapa.
Strecoara supa printr-o sita. Asa va fi si mai limpede!
Taie legumele morcovii, pastarnacul si telina cubulete sau bastonase, cum iti place, ia carnea de pe os si tai-o marunt si adauga-le pe toate in supa strecurata.
Pune la fiert apa cu sare intr-o craticioara, iar cand apa fierbe adauga pastele fara gluten. Fierbe-le 4 minute, scurge-le de apa si adauga-le in supa.
Condimenteaza cu sare si piper si adauga patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!