Daca mancarurile simple, dar incredibil de gustoase aveau nevoie de o definitie, aceasta este reteta acestui pui in sos de smantana si chutney de mango.
Nu doar ca este o mancare simplu si rapid de preparat, dar la baza ei stau ingrediente cat sa le numeri pe degetele de la o mana si jumatate. Practic, ai masa gata in 35-40 de minute! Cu tot cu pregatitul ingredientelor.
Totul a pornit de la chutney-ul de mango. Intrasem in Selgros sa facem cateva cumparaturi marunte, fara a avea in plan vreo reteta anume. Dar am zarit borcanul cu chutney pe raft si atat mi-a trebuit!
Mi-a zburat gandul la sosul cu smantana si chutney gustat in urma cu doua saptamani la nasii nostri si am incropit pe loc o reteta proprie. Pui in sos de smantana si chutney de mango! Nu-i asa ca suna bine?
Asa ca am luat Selgros-ul la puricat dupa restul de ingrediente necesare si am plecat de acolo fericita, cu bratul plin de minuni si planuri marete in minte. Acasa, planurile s-au concretizat intr-o explozie de arome despre care vom povesti de acum incolo mult si bine.
Ce a iesit bun veti vedea mai jos!
Ingrediente Pui in sos de smantana si chutney de mango
(pentru 2 portii)
- 1 piept de pui
- 100 ml smantana pentru gatit
- 2 linguri chuthey de mango
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri ulei de masline
- cateva frunzulite de coriandru proaspat
Mod de preparare Pui in sos de smantana si chutney de mango
Spala pieptul de pui, tamponeaza-l cu un servetel absorbant si taie-l in doua.
Condimenteaza bucatile de carne cu sare si piper pe ambele parti, apoi aseaza-le intr-o tava pentru cuptor.
Toarna uleiul de masline peste carne si da tava la cuptor pentru 20-25 minute, cat sa se rumeneasca usor bucatile de piept de pui.
Pune o tigaie pe foc mic si toarna smantana in ea.
Cand smantana incepe sa fiarba adauga chutney-ul de mango si amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase.
Scoate carnea din cuptor si transfera-o in tigaie, in sosul frumos mirositor.
Mai lasa tigaia 5 minute pe foc, cat sa se lege prietenie de lunga durata, apoi stinge focul si presara pe deasupra coriandru tocat marunt.
Masa este gata!
- Porneste cuptorul la 18 de grade de cum te apuci de treaba; este important ca acesta sa fie preincalzit!
- Poti manca deliciosul pui in sos de smantana si chutney de mango cu garnitura de orez integral, couscous ori salata.
- Sosul de smantana si chutney de mango il poti prepara si pentru fripturi sau carne la gratar.
- La prepararea sosului poti folosi chutney din orice fel de fructe sau legume, nu este obligatoriu sa fie de mango.
Pofta buna!