Daca ma urmariti de ceva vreme stiti ca noi mancam rar prajeli. Iar cand spun rar, ma refer la una sau doua ori pe an. Acest snitel de pui cu mozzarella se incadreza la categoria raritatilor, avand in vedere ca eu pregatesc snitele de pui la cuptor de ani buni de zile.
Si totusi, cum de am facut snitel prajit in baie de ulei? Pai e foarte simplu! Am vazut in meniul unui restaurant snitel in crusta de cascaval si de atunci nu am mai avut liniste, am vrut musai musai sa mananc ceva asemanator. Am preferat sa il fac eu acasa, pentru o experienta completa. :))
- Am folosit mozzarella razuita (suntem mari fani mozzarella, poate ati observat) insa la fel de bine puteti folosi orice tip de cascaval va place.
Ingrediente Snitel de pui cu mozzarella
- 1 kg piept de pui dezosat (fara piele)
- 5 oua
- 100 g cascaval razuit
- +/- 100 g faina
- +/- 150 g pesmet
- Sare si piper
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare Snitel de pui cu cascaval
Taiem pieptul de pui felii subtiri si le batem cu ciocanul de snitele. Condimentam fiecare bucata de carne cu sare si piper. Intr-un castron batem ouale cu o furculita, adaugam putina sare si cascavalul razuit. Pregatim două farfurii intinse in care vom pune faina si pesmetul. Punem o tigaie pe foc si turnam ulei cu generozitate. Nu facem neaparat o baie de ulei. Trecem feliile de carne prin faina si le scuturam de surplus, apoi le punem in castronul cu oua și cascaval. Avem grija sa le “imbracam” pe ambele parti cu acest amestec, apoi le trecem prin pesmet. Asezam snitelele in tigaia cu ulei incins și le prajim pe ambele parti pana sunt rumene si aurii. Avem grija sa nu le ardem. Scoatem snitelele pe servetele absorbante.
Snitelele noatre sunt gata, numai bune de savurat alaturi de salate sau garniturile preferate.
Pofta buna, dragii mei!