Pulpe de pui cu legume la cuptor, carne frageda alaturi de legume colorate si gustoase.
Mancarea asta este una dintre preferatele mele din toate timpurile. Este plina de gust si arome si se face atat de simplu. Cel mai mult imi place ca se pot pregati mai multe portii deodata, trebuie doar sa schimbi dimensiunea tavii in functie de cantitatea de ingrediente. Astfel, ai mancare si pentru pranz si pentru cina, si pentru cina si pachetul de a doua zi, dar si pentru o masa in familie (una mai numeroasa). Si mai fain e ca totul se face in acelasi timp, in aceeasi tava. Asta inseamna mai mult timp liber si mai putine vase de spalat!
Sunt convinsa ca si voi ati pregatit pana acum pulpe cu legume la cuptor si sunt curioasa ce fel de legume folositi. Nu ezitati sa imi scrieti!
Pentru alte super retete cu pui, click AICI!
Ingrediente Pulpe de pui cu legume la cuptor
- 500g pulpe de pui (eu am folosit pulpe superioare)
- 200g cartofi dulci
- 1 morcov mare-mare
- 300g cartofi albi
- 2 buc pastarnac
- 300g sfecla rosie
- Ardei iute (optional)
- ½ legatura patrunjel proaspat
- 1 lingurita boia afumata
- 50ml sos de soia
- Sare
- Ulei de masline (optional)
Mod de preparare Pulpe cu legume la cuptor
Intr-un bol amestecam sosul de soia cu boiaua afumata. Aici puteti sa adaugati si putin ulei de masline, insa nu este obligatoriu. Tot optional puteti pune si putin usturoi maruntit (daca va place, aveti, il tolerati etc.).
Sosul se adauga peste carne si se maseaza pulpele. Se pun la rece pentru 2 ore.
Dupa acest timp, porniti cuptorul la 190C si pregatiti o tava pentru copt.
Spalati si taiati legumele. Rondele, cubulete, cum doriti. Puneti legumele in tava, adaugati putina sare, amestecati, apoi asezati pulpele de pui deasupra.
Dati tava la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce legumele si carnea sunt gatite, adaugati patrunjel tocat marunt, ardei iute taiat rondele si seminte de susan, de doriti. Noua ne place mult susanul si il folosesc destul de des in retete. La fel de mult ne place si chimenul negru, bobitele acelea negre care se vad si in poze.
In functie de dimensiunea legumelor si a pulpelor, s-ar putea sa fie nevoie de cateva minute in plus la copt. Insa nu foarte mult, deoarece riscati ca la final sa aveti carne uscata si legume prea facute.
Noi am mancat totul alaturi de un racoritor sos tzatziki. Am folosit, la ochi, iaurt grecesc, castraveti proaspeti taiati marunt-marunt, marar, sare si zeama de lamaie dupa gust si ulei de masline.
Sper ca v-a placut ideea mea. Pana data viitoare va urez pofta foooooarte buna!