Aveam in plan reteta de foarte mult timp, insa nu i-a venit randul pana de curand. Eu am folosit mix de condimente pentru tandoori, care se gaseste cam prin toate hipermarketurile. Reteta dupa care am facut eu puiul este chiar reteta inscriptionata pe cutia de condiment; am avut mare incredere sa procedez asa deoarece am primit acest mix din Insulele Mauritius, unde aceasta mancare este la ea acasa. Va las si un filmulet pentru delectare, aici.
Ingrediente
-10 pulpe (ciocanele)
-300 ml iaurt natural
-2 linguri condiment tandoori
-50 ml ulei
-zeama de la 3 lamai
Amestecul de condimente tandoori este unul picant, asa ca de aceasta data am folosit doar 2 linguri de condiment, insa pe viitor voi folosi 3 linguri, deoarece cele 2 nu au fost suficiente pentru a obtine pulpe picante-picante.
Pentru inceput indepartam pielea de pe pulpe, le spalam si le crestam in 1-2 locuri (este de preferat sa folosim pulpe deoarece sunt mai suculente decat pieptul de pui, spre exemplu). Intr-un bol mare amestecam iaurtul, condimentul, uleiul si zeama de lamaie. Punem pulpele la marinat in acest amestec si avem grija sa fie bine acoperite de compozitie. Dam vasul cu pulpe la rece pentru minim 3-4 ore (cel mai bine ar fi sa tinem pulpele la rece de pe o zi pe alta).
Dupa acest interval scoatem vasul si aranjam pulpele pe grill-ul cuptorului. Coacem carnea la temperatura medie, intorcand-o din cand in cand si stropindu-o cu ulei, pana cand carnea este patrunsa bine. Nu va pot da un timp, nici ca si medie, deoarece am uitat sa pornesc cronometrul cuptorului.Ca si sfat va recomand ca in tava de sub grill sa puneti folie de aluminiu, veti curata tava mult mai bine 🙂
Servim pulpele fierbinti alaturi de orez sau salata.
Pofta mare!
1 comment
ce delicios arata!!!