Aman postarea acestei retete de aproape o luna. Ba nu a fost vreme, ba nu a fost dispozitie, ba a fost prea cald si tot asa. Azi nu a mai scapat!
So, avem o reteta de pui in sos de rosii, cu ciuperci. Reteta este foarte simpla, dar foarte simpla si bineinteles, usor de preparat de oricine.
Apoi, mancarea este una fara prajeli si grasimi, facuta in cel mai simplu mod cu putinta, astfel incat sa se potriveasca si cu regimul meu alimentar.
Veti vedea mai jos, eu am pus carnea intai la cuptor, insa la fel de bine puteti sa faceti mancarea doar pe foc, prajind pe ambele parti bucatile de carne. Eu am preferat varianta la cuptor. Recunosc, si pentru comoditatea metodei 🙂
Am folosit pentru sosul de rosii pulpa si cuburi de rosii de la Delikat, primite spre testare. Si multumesc Delikat pentru asta. Noile produse au 100% rosii, atat si nimic in plus. Si mai trebuie musai musai sa felicit initiativa de reinventare!
Ingrediente pui cu ciuperci in sos de rosii
- 5 jumatati de piept de pui
- 500 g ciuperci champignon proaspete
- 1 cutie rosii cuburi Delikat
- 1 cutie pulpa de rosii Delikat
- 100 ml vin rose
- 2 catei mici de usturoi
- 4 linguri ulei de masline, amestecat cu un praf de sare si piper si busuioc uscat
- sare si piper
Pentru inceput pregatim pieptul de pui.
Spalam carnea si o tapotam cu prosop absorbant, apoi ungem fiecare bucata cu amestecul de ulei de masline si condimente. Asezam intr-o tava carnea, turnam vinul si punem la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade (cuptor preincalzit).
Cat carnea este la cuptor ne ocupam de ciuperci si sosul de rosii.
Curatam ciupercile si le spalam, apoi le feliem.
Intr-o tigaie punem ciupercile, fara adaos de ulei, si le lasam pe foc pana cand se evapora apa lasata de ele. Bineinteles, amestecam din cand in cand.
Odata apa evaporata, adaugam pulpa de rosii si rosiile cuburi, cei 2 catei de usturoi pisati, sare si piper dupa gust, apoi adaugam si bucatile de pui scoase din cuptor. Lasam la fiert totul cca 15 minute, apoi oprim focul.
Puiul cu ciuperci si sos de rosii merge foarte bine alaturi de legume sau o salata de vara.
Pentru ca noi am fost 5 pofticiosi la masa, am pus bucatile de carne intr-o tava pentru servit si am turnat si sosul de ciuperci, iar pe deasupra am tocat codite de ceapa verde. Bineinteles, patrunjelul proaspat tocat merge si mai bine decat ceapa verde.
Pofta buna!