Piept de pui umplut cu branza si rosii i-am spus eu, dar mai are in plus si bacon sau sunca. Reteta este una atat de simpla, de nici nu va vine sa credeti. Este o alternativa la pieptul de pui umplut si rulat sau pieptul de pui umplut sub forma de buzunar.
Si pe langa faptul ca pieptul de pui gatit in acest fel este gustos, mai arata si bine. E colorat si efectiv iti face pofta numai privindu-l. Sau cel putin asa mi s-a intamplat mie.
Branza folosita de mine a fost branza framantata de oi. Dar se poate folosi la fel de bine branza telemea, telemea framantata si chiar cascaval simplu sau afumat.
Baconul il puteti inlocui cu sunca de orice fel sau chiar puteti sa nu il folositi. Ideea e ca puteti adapta foarte usor reteta in functie de gusturile voastre.
Ingrediente Piept de pui umplut cu branza si rosii
pentru 4 portii
- 2 piepti de pui intregi dezosati
- branza framantata/cascaval/telemea
- bacon sau sunca
- rosii
- mozzarella razuita (in jur de 100 g)
- sare si piper
- patrunjel proaspat
- putin ulei de masline
Mod de preparare Piept de pui umplut cu branza si rosii
Preincalzim cuptorul la 180 grade si pregatim o tava pe care o ungem cu putin ulei de masline.
Spalam carnea de pui si o tamponam cu un servetel. Taiem pieptul de pui in doua pentru a obtine doua jumatati.
Cu un cutit crestam pieptul de pui din loc in loc, insa avem grija sa nu taiem pana jos. Lasam o baza subtire care sa tina pieptul de pui legat.
Umplem alternativ pieptul de pui cu branza, rosii si bacon (exact ca in poza de mai jos). Asezam pieptul umplut in tava si presaram sare si putin piper si picuram ulei de masline pe fiecare bucata.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute. Scoatem tava dupa acest timp si punem pe fiecare bucata mozarella. Mai dam la cuptor cateva minute, pana mozzarella este rumenita usor.
La final adaugam patrunjel tocat marunt. Gata, atat a fost tot!
Eu am zis ca e o reteta simpla. Langa pipetul de pui umplut puteti pune salate sau garniturile preferate. Noi am avut cubulete de dovleac la cuptor – reteta AICI.
- Adaptati cantitatile de branza si bacon sau sunca in functie de marimea pieptului de pui pe care le aveti.
Pofta buna!