Reteta de Dovleac copt cu usturoi si rozmarin o pregatesc de fix 3 ani si in fiecare an mi-am propus sa o urc si pe blog. Am reusit abia acum, dar nu cred ca e cu suparare.
Cei care iubesc dovleacul vor iubi si aceasta reteta. Iar cui ii place asa-si-asa s-ar putea ca reteta, totusi, sa le placa. E simpla tare, ingrediente cat degetele de la o mana. Cea mai grea operatiune este cea a curatatului de coaja. Recunosc ca din aceasta cauza evit si eu sa gatesc cu dovleac. Sau iau o data un dovleac mare si fac mai multe preparate din el, astfel ne facem poftele si pana anul viitor nu mai apare in meniul nostru.
Am facut Dovleac copt cu usturoi si rozmarin. Acum ce fac cu el? Pai, eu va propun asa:
- sa il mancati asa cum este, simplu sau cu putin parmezan razuit pe deasupra;
- sa il mancati ca garnitura langa friptura sau gratar;
- sa il adaugati in salate;
- sa il folositi ca umplutura pentru o tarta sarata.
Ingrediente Dovleac copt cu usturoi si rozmarin
- 1kg dovleac placintar (cantarit dupa decojire si curatare de seminte)
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi (mari)
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita rozmarin uscat sau 2-3 crengute de rozmarin proaspat
Mod de preparare Dovleac copt cu usturoi si rozmarin
Porniti cuptorul la 180°C si asezati hartie de copt intr-o tava mare. Eu o folosesc pe cea a cuptorului.
Dovleacul se taie cubulete, iar acestea se pun intr-un vas incapator. Se toarna peste dovleac uleiul de masline, se pun si condimentele si usturoiul pisat. Se amesteca.
Se transfera cubuletele de dovleac in tava pregatita, rasfirandu-le astfel incat sa nu stea prea ingramadite.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cuburile sunt moi la interior. Bineinteles, durata poate varia in functie de felul dovleacului sau marimea cubuletelor.
Daca doriti, imediat dupa ce il scoateti din cuptor, adaugati putin parmezan razuit. Yum!
Atat! Asta a fost reteta de dovleac copt cu usturoi si rozmarin.
Pofta mare!
1 comment
Ce bine arata dovleacul la cuptor cu usturoi si rozmarin!!!! Trebuie sa incerc si eu 🙂 multumesc pentru idee 😀