Din ultima vacanta la Roma m-am ales cu cateva reviste de retete, iar reteta de chiftele cu somon si cartofi mi-a atras atentia de cand rasfoiam una dintre reviste in aeroport. Mi-am zis ca ajung acasa si o incerc neaparat. Zis si facut!
Somonul ne place foarte mult (vezi AICI si reteta de somon cu sos de unt si lamaie), insa in chiftele nu l-am incercat. Ne-a placut si asa. Chiar mult de tot. Chiftelele sunt satioase, asa ca le-am folosit intr-o salata de primavara. Salata verde crocanta, ceapa verde si dulceata de ardei iute. Combinatia este fantastica si o recomand cu foarte mare drag.
Daca nu vreti sa le mancati intr-o salata, puteti pune alaturi o garnitura de legume sote sau fripte pe gratar sau puteti opta pentru un sos de rosii aromat si spaghetti. Posibilitatile de servire sunt multiple si toate bune. Aveti nevoie doar de frumoasele chiftele!
Ingrediente Chiftele cu somon si cartofi
- 400 g file somon proaspat
- 250 g cartofi fierti
- 3-4 fire marar proaspat
- sare si piper (dupa gust)
- 2 linguri zeama de lamaie
- ulei de masline
Mod de preparare Chiftele cu somon si cartofi
Pornim cuptorul la foc moderat si punem hartie de copt intr-o tava.
Curatam pestele de piele si il taiem bucatele. Punem bucatelele intr-un blender sau robot de bucatarie (eu folosesc pentru asta un chopper de la Delimano) si le maruntim. La fel de bine se poate folosi pentru asta si masina de tocat, daca va este mai simplu.
Cartofii fierti ii dam pe razatoarea mica, mararul il tocam marunt.
Intr-un castron punem somonul maruntit, cartofii, zeama de lamaie, mararul si condimentele. Amestecam compozitia.
Din aceasta formam bile nu foarte mici pe care le aplatizam usor intre palme. Mie mi-au iesit 18 bucati.
Asezam chiftelele in tava pregatita si le stopim cu putin ulei de masline. Eu folosesc pentru asta un mic pulverizator si pulverizez de 2-3 ori pe fiecare.
Dam tava la cuptor pana chiftelele sunt rumenite.
Aceasta este reteta de chiftele cu somon si cartofi. Simplu, nu?
Pofta buna!