Astazi gatim impreuna chiftele. Si nu orice fel, ci chiftele de cartofi cu branza. O bunatate, nu alta! Chiftelele ies pufoase la interior si aurii si crocante la exterior. Le puteti servi ca aperitive, alaturi de alte bunataturi sau langa o garnitura preferata. Le mai puteti adauga in salate, vor face senzatie, va garantez!
Desigur, asa cum v-am obisnuit, si aceasta este o reteta super simpla si rapida pe care oricine o poate pregati acasa. Ingredientele sunt accesibile si cu siguranta se gasesc in casele tuturor.
Puteti sa folositi branza telemea, de burduf sau chiar cas framantat de tara. Eu pe acesta din urma il folosesc de cele mai multe ori pentru ca am de la parinti.
Ingrediente Chiftele de cartofi cu branza
- 3 cartofi mari
- 40g faina
- 2 oua
- 100 g branza sarata (telemea, branza de burduf sau cas framantat)
- piper
- ulei pentru prajit
- Sare (doar daca mai este nevoie)
Mod de preparare Chiftele de cartofi cu branza
Fierbem cartofii in coaja. Ii lasam sa se raceasca, ii decojim, apoi ii maruntim cu furculita.
Punem cartofii intr-un castron si adaugam branza maruntita sau data pe razatoare. Adaugam si ouale, piper dupa gust si faina. Pentru inceput puneti doar 1 lingura de faina. Amestecati compozitia si in caz ca este prea moale adaugati faina ramasa. Se poate gusta putina compozitie pentru a vedea daca mai este nevoie de sare. Eu am folosit branza destul de sarata, asa ca nu am mai pus sare.
Din compozitia rezultata formam mingiute intre palme.
Punem o tigaie pe foc si adaugam ulei. Cand acesta este fierbinte, adaugam chiftelele si le prajim pe toate partile pana sunt rumene si aurii.
- Chiftelutele pot fi pregatite si la cuptor la 180C, pe hartie de copt. Daca alegeti aceasta varianta, va recomand sa le pulverizati cu putin ulei inainte de coacere.
Scoatem chiftelutele pe un platou pe un servetel absorbant.
Servim chiftelele de cartofi cu branza calde sau reci. Sunt bune oricum. Totusi, mie imi plac foarte mult reci. Sunt delicioase!
Pofta buna!
2 comments
sei bravissima!!! complimenti!
yummy