Facem azi salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi, un preparat super simplu si fara pretentii, dar atat de delicios. Salata este cu atat ai gustoasa daca inainte de servire sta putin la rece. Si va spun sincer, a doua sau a treia zi parca este si mai buna si mai aromata. Adaugam usturoiul in functie de gust, el nu ar trebui sa se simta foarte tare, ci mai degraba sa aduca o aroma delicata. De asemenea, putem sa adaugam si verdeata taiata marunt sau chiar ceapa verde, verdeata aduce un plus de prospetime preparatului. Bineinteles, recomandarea mea este sa o serviti pe felii de paine proaspata sau prajita, iar daca doriti o varianta cat mai light, renuntati la maioneza si folositi doar iaurt cremos.
Cei de la Casa Taraneasca mi-au fost alaturi in prepararea acestei salate atat de indragite. Am folosit fasole galbena lata congelata, fasole cultivata in pamant romanesc. Fiind congelata rapid dupa recoltare, fasolea isi pastreaza bine gustul, este perfecta pentru aceasta salata, dar si pentru ciorbe sau feluri principale.
Fasolea nu trebuie decongelata inainte, o vom pune pur si simplu la fiert in apa cu sare. Pentru o racire cat mai rapida se poate scufunda cateva secunde in apa cu gheata. Pastaile sunt deja curatate si taiate, insa in functie de preferinte putem sa le taiem si mai marunt. Eu am taiat doar cateva dintre pastaile care au fost mai mari. Asadar, reteta merge foarte repede.
Ingrediente Salata de fasole pastai cu maioneza
- 400g fasole lata congelata Casa Taraneasca
- 100g iaurt gras (un stil grecesc)
- 1 catel mare de usturoi (2 mai mici)
Pentru maioneza:
- 1 galbenus crud+1 fiert (ambele de la oua mici/s)
- 1 lingurita mustar
- 100ml ulei de floarea-soarelui
- Sare, piper si zeama de lamaie dupa gust
Apasa play pentru reteta video
Mod de preparare
Punem la fiert in apa cu putina sare fasolea. Cand e moale, o scoatem din apa si o lasam sa se raceasca.
Separat pregatim maioneza. Amestecam galbenusurile cu mustarul, apoi adaugam treptat uleiul amestecand. Condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Amestecam maioneza cu iaurtul, usturoiul, apoi adaugam fasolea si albusul oului fiert maruntit (pe cel crud l-am pastrat pentru o omleta la mic dejun). Pe deasupra punem verdeata si extra piper proaspat rasnit si salata este gata. Totul se face chiar foarte simplu, rezultatul final fiind un deliciu.
Pofta buna!