Spuma de capsune cu aroma de cimbrisor – desertul perfect pe care il poti pregati pentru propriul rasfat sau al celorlalti. Este luna martie, luna femeii, iar acest dulce delicios poate fi o surpriza minunata pentru femeile dragi din viata noastra. Mama, bunica, fiica, sora si prietena vor fi foarte fericite. Domnilor, poate vreti sa le pregatiti chiar voi aceasta supriza doamnelor din viata voastra! Se pregateste foarte usor, ingredientele sunt putine si la indemana, iar succesul este garantat. Cimbrisorul se potriveste de minune cu aroma capsunelor si este ceva neasteptat. Asadar, nu ezitati sa testati reteta si neaparat sa imi spuneti impresiile voastre!
Atat pentru spuma, cat si pentru macerare am folosit capsune intregi de la Casa Taraneasca. Frunctele sunt congelate in mai putin de 3 ore de la recoltare, astfel ca isi pastreaza o mare parte din vitamine si nutrienti. Au si o culoare proaspata care iti face pofta instant, nu contin aditivi artificiali, practic putem sa ne bazam pe aceste delicioase capsune pe tot parcursul anului. Sunt fructele perfecte pentru smoothies, prajituri si checuri sau deserturi la pahar. Va las aici o idee de prajitura pe care eu am pregatit-o cu visine (tot de la CT), dar se poate face cu succes si in varianta cu capsune. Iar daca va place aceasta combinatie de capsune si cimbru, va sugerez sa testati si reteta de Pavlova.
Ingrediente Spuma de capsune cu aroma de cimbrisor
- 400g capsune intregi Casa Taraneasca
- 400ml smantana pentru frisca 30% grasime
- 100g zahar (din care 50g pudra)
- Zeama de la 1/4 lime
- 2 crenguțe dese de cimbrisor
- 100g biscuiți digestivi marunțiți
Apasa Play pentru reteta video
Mod de preparare
Am lasat la dezghețat fructele. 200g le-am pus deoparte, iar restul capsunelor le-am taiat in doua si le-am amestecat intr-un bol cu 50g zahar, frunzele de cimbrisor si zeama de lime. Am pus bolul la frigider pentru 1-2 ore (daca aveți timp).
Intre timp am batut smantana pentru frisca cu mixerul la viteza mica 2-3 minute. Am adaugat zaharul pudra si am continuat mixarea pana am obținut o frisca ferma. Din frisca finala am pus deoparte 6-7 linguri umplute generos.
Am marunțit in robot capsunele ramase (200g) si am amestecat cu frisca ramasa in bol.
Ingredientele sunt pregatite, haideți sa montam desertul.
In 4 pahare (se pot folosi si cupe transparente sau nu) am imparțit biscuiții digestivi.
Am continuat cu spuma de capsune, iar deasupra am pus un strat de fructe macerate cu cimbrisor si putin din siropul rezultat in bol. Am decorat desertul cu frisca simpla peste care am pus si cateva firimituri de biscuiți. Dar decorul puteți sa il schimbați dupa preferințele voastre.
Spuma noastra este gata de savurat, dar este si mai gustoasa daca sta la rece minimum o ora.