Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Crema de zahar ars

written by Corina Ureche august 23, 2010
Imi permit sa-i spun cremei desert al copilariei, caci mama ne facea destul de des; imi aduc aminte cu mare drag de cat de frumos mirosea in casa cand punea crema la cuptor..mi-e dor de anii aceia.
Mai jos va dau reteta preluata de la mama.

Ingrediente

5 oua
cca 800 ml de lapte
un plic de zahar vanilinat
8 linguri de zahar

Intr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si pe peretii cratitei. Se lasa la racit.
Ouale se bat cu restul de zahar+cel vanilinat si se toarna laptele. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu zahar (Zaharul nu trebuie sa fie racit de tot, dar sa fie intarit bine pe marginile cratitei). Se da la cuptor pana cand se incheaga ouale (in cazul meu 50 de minute la 175 de grade/foc moderat). Lasati crema sa se raceasca de tot inainte de servire si daca doriti o puteti rasturna pe un platou/farfurie, astfel va fi si mai usor de portionat. Atentie! Pentru rasturnatul cremei folositi un platou usor adanc, altfel siropul va curge si se va irosi.
Deasemenea, pentru un efect deosebit puteti sa faceti crema in forme mici, individuale. Musafirii vor fi impresionati, va asigur!
Laptele folosit poate fi rece de la frigider sau adus la temperatura camerei, cum doriti. Eu de multe ori il folosesc rece rece scos din frigider.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Rondele de vinete la cuptor
next post
Ficatei de pui cu rozmarin (la cuptor)

You may also like

Prajitura cu nuca si mascarpone

iunie 29, 2013

Papanasi cu dulceata si smantana

ianuarie 7, 2010

Gogosi rapide cu lingura

septembrie 8, 2023

Spuma de capsune cu aroma de cimbrisor

martie 4, 2024

Bomboane cu unt de arahide si fulgi de...

martie 15, 2019

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Tort cu morcovi si caramel sarat

martie 8, 2015

Choux cu frisca si dulceata

aprilie 15, 2025

Panna cotta cu sos de capsune

iunie 7, 2023

Tort cu piscoturi si crema de lamaie

mai 20, 2022

4 comments

dian@ august 24, 2010 - 6:03 am

mmm..ce pofta mi-ai facut, chiar nu am mancat de mult, si mie imi facea mama cand eram acasa…un deliciu.

Reply
Aura decembrie 8, 2011 - 10:52 am

Dupa cum spuneam, acesta era primul desert pe care aveam de gand sa il invat. Deci ai venit la fix cu reteta! Si asa..pe intelesul oricarei bucatarese, fie ea si mai incepatoare, asa ca mine:D A iesit foaaarte bine, Bogdan a apreciat-o, deci…merci! :*

Reply
dulciurisinunumai februarie 7, 2013 - 2:41 pm

o idee f buna cu formele mici! si mi-e imi place tare mult crema de zahar ars! mi-ai facut o pofta…

Reply
Alexandra mai 6, 2015 - 7:13 pm

Iar ma intorc la reteta ta :d eu sunt fan crema de zahar ars, iar reteta ta e preferata mea. Ma duc s-o execut, te pup, Cori.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ