Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
Mancaruri

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022

Tarta de cartofi la tigaie

septembrie 6, 2022
MancaruriUncategorized

Risotto cu rosii

august 3, 2022

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Salata de conopida si oua fierte

mai 31, 2022
Desert

Lemon curd (crema de lamaie)

written by Corina Ureche februarie 6, 2014
Lemon curd (crema de lamaie)

Mi-am propus sa fac lemon curd de atat de multa vreme ca am si uitat, de fapt, de cand mi-am propus. Dar sincer, acum imi dau seama ca am pierdut ceva vreme fara sa stiu cat poate sa fie de buna, de gustoasa, de aromata, de ofertanta…crema asta are toate calitatile posibile. Testati-o si imi veti da dreptate!

Lemon curd - crema de lamaie facuta in casa

Se poate folosi ca umplutura pentru clatite (testat), in aluat pentru cupcakes (testat), ca umplutura pentru cupcakes (testat), pentru mancat ca atare (ghiciti?!-testat). Asadar, o multime de intrebuintari, iar daca nu incercati crema…ei bine, nici nu stiti ce pierdeti.

Lemon curd - crema de lamaie facuta in casa

Ingrediente Lemon curd

  • 3 oua
  • 80 ml zeama de lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 60 g unt nesarat
  • o lingurita coaja de lamaie razuita din sursa organica (doar partea galbena, fara pic din partea alba)

Mod de preparare

Prepararea are loc pe baie de aburi, de aceea puneti din start la foc o oala cu apa, iar pentru crema folositi un recipient potrivit pentru oala respectiva. Eu am folosit un vas de yena care s-a potrivit la fixul fixului cu gura oalei. Aveti grija la cantitatea de apa, aceasta nu trebuie sa atinga vasul cu crema in timpul fierberii. Avand acestea stabilite, sa purcedem.

Preperare lemon curd

In vasul de yena se spar ouale si se amesteca putin cu ajutorul telului. Se adauga zeama de lamaie si zaharul, se omogenizeaza compozitia si se pune vasul peste oala cu apa (care fierbe, iar focul este micut). Se amesteca in crema pana cand aceasta se ingroasa, in cazul meu a durat cca 10 minute (e posibil sa se ingroasa si mai repede). Se ia vasul de pe apa, se adauga untul si coaja de lamaie si se amesteca crema. Peste toata suprafata cremei se pune folie alimentara, apoi se tine la temperatura camerei pana la racire. (folia alimentara va impiedica formarea pojghitei la suprafata)

Crema de lamaie racita se depoziteaza in borcane, la frigider pana la 10 zile (poate si mai mult).

  • In timpul fierberii deasupra cremei se va forma o spuma destul de densa, dar nu speriati, totul este in regula. Continuati sa amestecati in crema, iar ea incet-incet se va ingrosa.

Pofta buna!

Reteta am luat-o de aici.

Print Friendly, PDF & Email
crema de lamaielamaielemon curdoua
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Oua umplute cu branza si capere
next post
Paine in ou cu portocale si scortisoara

You may also like

O tarta cu fructe

iulie 23, 2015

Clafoutis – Jocul cu ciresele

iulie 9, 2015

Biscuiti cu migdale, merisoare si caramel sarat vegan

mai 31, 2020

Arhiva primelor retete-Negresa cu visine si bezea

aprilie 16, 2014

Inghetata de ciocolata

iulie 8, 2014

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Briose cu nuca

octombrie 1, 2012

Cheesecake cu ciocolata – cheesecake marmorat

august 28, 2020

Reteta Mákos guba sau guba cu mac

aprilie 30, 2021

Negresa cu nuci si branza

februarie 5, 2016

3 comments

janina cita martie 4, 2014 - 6:09 pm

Am facut-o si eu astazi. Nu stiu ce s-a intamplat, dar lasa un gust de metal. Sa fie din cauza faptului ca am pus coaja de lamaie mai devreme si am fiert-o sau sa fie din cauza telului pt. ca este cam vechi? Am pus mai mult zahar. Mi s-a parut cam acra pt. gustul meu. Este o crema foarte fina si gustoasa. Astept un raspuns de la dvs. legat de gust. O seara placuta.

Reply
Corina Ureche martie 4, 2014 - 6:15 pm

Singurul motiv ar putea fi telul, desi si eu am folosit tot unul metalic si daca va veti uita peste linkul atasat cu sursa de inspiratie, veti vedea ca si acolo se foloseste tot de metal si chair este recomandat asa, ajutand la consistenta. Daca spuneti ca aveti un tel vechi, atunci acesta poate fi de vina.
Dar si lamaile pot influenta gustul, mai ales coaja. Acestea de cele mai multe ori sunt injectate cu tot felul de substante si pot cauza diferite gusturi si mirosuri.
Sper sa iasa mult mai bine cand o veti mai prepara. O seara placuta.

Reply
janina cita martie 5, 2014 - 10:01 am

Multumesc pt. raspuns.Voi incerca si reteta de orange curd. O zi buna va doresc.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (19) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (35) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (14) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (47) retete simple si usoare (122) rosii (31) salata (17) selgros (63) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (15) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (11) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ