Daca cumva ati ajuns pe pagina aceasta si va intrebati de ce am postat o astfel de reteta simpla si de cand lumea, ei bine sa stiti ca n-am innebunit. Painica asta vine la pachet cu amintiri din vremuri frumoase ale copilariei. Bunica ne pregatea dimineata paine in ou si ne punea zahar alaturi, iar noi incingeam paine in el si mancam pana nu mai puteam. Alaturi aveam o cana de cafea cu lapte (adica cacao, dar asa ii ziceau bunicii) si era un mic dejun perfect. Si mama ne facea destul de des paine in ou si era o bucurie de fiecare data.
Venind la Cluj am aflat ca prin alte parti se numesc figanele si se servesc la mancaruri sarate, dar nu pot sa asociez painea in ou cu o mancare sarata. Painea in ou e dulce pentru mine si asa va ramane pentru totdeauna.
Mai jos va arat ce am facut, adevarul e ca e mare filosofie cu painea asta. Cantitati nu exista, adaptati in functie de cata paine doriti sa prajiti.
Ingrediente
-paine
-oua
-lapte (la un ou folosit folosesc o lingura de lapte)
-esenta de portocale
-scortisoara
-ulei ppentru prajit
Pentru servit
-zahar pudra, miere, fructe, ciocolata si ce mai doriti
Operatiunea este una extrem de complicata, dificila si de durata. Se sparg ouale si se bat cu furculita, se adauga lapte, esenta si scortisoara, se mai bat de doua ori, apoi se trece painea prin ou si se prajeste in ulei incins. Feliile de paine este musai sa le scoateti pe prosop absorbant. Dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
1 comment
Yummy, cred ca a fost un deliciu! Cred ca o sa-i rasfat si eu pe baietii mei in curand cu asa ceva 😉