Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Desert

Tort de clatite (cu ciocolata si visine)

written by Corina Ureche mai 11, 2012
Atunci cand iti faci singura tortul de ziua ta ai avantajul ca il poti face asa cum doresti, dupa poftele tale.
Ieri, 10 mai, a fost ziua mea, ocazie cu care am pregatit un tort nu mai mult si nici mai putin…de clatite.
Poate nu suna si nu este musai un tort aniversar, poate nici nu am dorit acest lucru. Insa am stiut clar ca de ziua mea doresc sa mananc ceva ce-mi place mult. Clatite si ciocolata.
Tortul acesta nu este un dulce dulce, ci mai degraba este amarui si acrisor. Pentru gusturile mele si ale sotului e perfect, insa, cum ziceam si mai jos, daca doriti sa il preparati si va plac dulciurile tare tare este nevoie sa mai puneti zahar.
Ingrediente
– 10 clatite
Pentru umplutura
-300 ml frisca lichida
-2 tablete de ciocolata (una amaruie una cu lapte)
-un pahar de 250 ml cu visine fara samburi
Pentru decor
-frisca
-ciocolata fulgi
-cacao
Pentru clatite nu va dau o reteta anume, acestea se fac dupa reteta fiecaruia. Personal le fac dintr-un amestec de oua, lapte, zahar si faina.
Pentru crema de ciocolata si visine folosita la umplut punem frisca si ciocolata pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita. In blender punem visinele si le maruntim, insa nu de tot…ci sa mai ramana si cateva bucatele mai marisoare. Punem visinele maruntite in crema de ciocolata si lasam sa se raceasca. Cand aceasta este racita o transferam intr-o caserola pe care o punem la frigider minim 2 ore.
Dupa 2 ore putem asambla tortul. Pe un platou punem o clatita si peste ea intindem crema, repetand pasul pana la terminarea cremei. Apoi tortul se decoreaza. Eu am folosit frisca, i-am facut o floare din cacao si am presarat cativa fulgi de ciocolata.
Tortul se da la rece pana in momentul servirii.
Dupa cum se vede treaba eu zahar nu am pus in plus fata de ceea ce s-a gasit in ingrediente, insa daca va plac dulciurile mai..dulci si doriti sa faceti acest tort adaugati zahar in crema si in frisca.
 
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
7 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Camembert copt cu usturoi si cimbru
next post
Salata de oua

You may also like

Reteta simpla Tiramisu

ianuarie 23, 2012

Negresa cu mure si cafea

februarie 15, 2012

Biscuiti cu lapte condensat, portocale si ciocolata

decembrie 14, 2020

Fursecuri cu unt de arahide

noiembrie 25, 2012

Clatite cu branza si capsuni la cuptor

mai 27, 2020

Cupcakes cu afine si ricotta

martie 1, 2013

Crema de zahar ars

august 23, 2010

Budinca de hrisca si suc de mere

decembrie 2, 2013

Placinte cu dulceata

iulie 24, 2018

Inghetata de ciocolata si zmeura

iulie 7, 2015

7 comments

nails, colours and more mai 11, 2012 - 5:58 am

dumnezeiesc arata…
sa traiesti si sa fii sanatoasa, sa mai faci 😀

Reply
Corina Ureche mai 11, 2012 - 5:59 am

multumesc :)) mai fac, mai fac!!

Reply
Micul mai 11, 2012 - 6:34 am

Moammma Corina ce bunaciune si ce bine arata.
Sa ai weekend fain.

Reply
Corina Ureche mai 11, 2012 - 6:34 am

@Micul: merciii, week-end-frumos si tie!!

Reply
DiaMar-bucataria galbena mai 11, 2012 - 1:57 pm

O combinatie super.
Pupici!

Reply
Micul mai 15, 2012 - 9:59 pm

Ce era mai important am uitat sa scriu.
La multi ani fericiti si plini de bucurii.

Reply
Fab Chef mai 15, 2012 - 9:59 pm

Minunat arata tortul.
La multi ani! Multa sanatate si fericire!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ