Camembert copt cu usturoi si cimbru. Ceea ce urmeaza sa vedeti mai jos, dragi telespectatori, este acel ceva pe care il pui pe masa si pentru care primesti felicitari, ba s-ar putea sa ti se aduca si flori.
Aparent, treaba e destul de simpla, in esenta insa, poate trece drept ceva sofisticat. Camembert copt, aromat cu cimbru si usturoi, perfect pentru o destrabalare (sa ma scuzati de exprimare) la un film, cocotati in varful patului. Sau poate vin prietenii in vizita, mai jucati o carte, mai luati cu camembert, mai povestiti ceva, mai luati cu paine si camembert. Si un vin bun tare langa!
Ingrediente Camembert copt cu usturoi si cimbru
– o roata de branza camembert
– 2-3 catei de usturoi
– cateva crengute de cimbru uscat
– 1-2 linguri ulei de masline
– sare si piper
+ crutoane de paine, paine prajita, biscuiti, mere, nectarie, nuci – pentru servit
Camembert copt cu usturoi si cimbru – Preparare
Operatiunea este simpla ca buna ziua, vorba aceea.
Daca cumva camembertul este in cutie de lemn, scoateti rotita de branza afara, puneti hartie de copt in cutie si puneti la loc branza, scoasa din ambalaj. Daca nu aveti in cutie de lemn, folositi o forma de copt mai mica, cat sa incapa branza.
Crestati deasupra roata de branza.
Din loc in loc infingeti cateii de usturoi, feliati, si crengutele de cimbru.
Presarati o piscatura de sare si una de piper si stropiti cu ulei de masline. (asa cum se vede in poza de mai jos)
Dati la cuptor (preincalzit), la foc moderat, pentru cca 10 minute. Poate 15, acuma in functie de cuptor. Ideea e ca atunci cand apasati usor cu degetul camembertul trebuie sa fie moale. Nu tineti mai mult la cuptor pentru ca veti obtine exact opusul, adica se va intari.
Scoateti rotita de la cuptor si atacati-o fara mila cu ce ati pregatit langa. Pentru impresia artistica eu am presarat si cativa strugurasi pe deasupra.
Daca doriti puteti sa inlaturati din prima coaja de deasupra. Mie imi place sa o iau cu lingurita ori cutitul si sa o pun pe felia de paine prajita. Tare bun poate fi!
Pofta buna!
4 comments
trebuie sa fie tare bun!
Delicios Corina, l-am probat si eu si mi-a placut mult!
O zii buna iti doresc!
Wauuu ce deliciu.N-am mai macnat branza asta coapta…dar este impresionant rezultatul,arata foarte bine!!!
Imi place mult blogul tau.Te felicit!
Multumesc frumos, Angelica!!