Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
Aperitive

Oua vopsite cu coji de ceapa

written by Corina aprilie 17, 2020
Oua vopsite cu coji de ceapa

In familia noastra nu exista Paste fara oua vopsite cu coji de ceapa. Desigur, nu avem nimic impotriva celor vopsite in alte culori, vopsite natural sau cu vopsea din comert. Cele vopsite cu coji de ceapa ne trezesc amintiri frumoase, ne leaga mai mult de familie. De fiecare data cand pregatesc ouale, mintea ma duce in holul din casa bunicilor din Salaj. Noi, copiii, lipeam frunzele pe ouale curate si ajutam la legatul lor in ciorap, iar din bucatarie veneau adieri de nuca si vanilie, de la cozonacii care se umflau in cuptor.

Mai jos va arat cum le pregatesc eu, e super-super simplu, si sper sa va inspire si pe voi sa vopsiti ouale de Paste dupa metoda bunicilor.

P.S. In foto de mai jos sunt ouale vopsite in lumina soarelui. Sunt superbe, nu-i asa?

Oua vopsite cu coji de ceapa

Ceapa alba sau ceapa rosie? Care cea potrivita pentru vopsit?

Raspunsul este unul simplu: ambele. Daca folosim doar coji de ceapa alba, culoarea finala va fi un portocaliu deschis, pe cand daca folosim doar coji de ceapa rosie, vom obtine o culoare de maron-visiniu inchis. Cum echilibrul este cheia in tot, recomand un mix de coji, cu o pondere mai mare a celor rosii.

Oua vopsite cu coji de ceapa – Cum pregatim ouale

Vom alege oua cu coaja cat mai alba, astfel culoarea va prinde cat mai frumos. Desigur, putem folosi si oua cu coaja inchisa la culoare daca numai asa avem. Inainte de vopsire, ouale trebuie spalate cu apa si putin detergent de vase sau sapun pentru a fi degresate.

Oua vopsite cu coji de ceapa – De ce avem nevoie?

  • 15 oua
  • coji de la aproximativ 2 kg ceapa
  • un dres de dama
  • frunze (eu am folosit patrunjel si marar)
  • ata
  • 1-2 linguri otet (ajuta la fixarea culorii)

Cum vopsim ouale

Punem cojile de ceapa intr-o oala. Ar fi bine ca aceasta oala sa nu fie chiar cea mai buna oala din casa, avand in vedere ca va ramane usor patata la final.

Aplicam pe fiecare ou un model de frunza si il lipim cu putina apa de coaja oului. Introducem oul in dres, cu frunza in jos sau in lateral si strangem dresul bine, apoi legam cu ata. Eu prefer sa pastrez dresul intreg, sa nu tai bucati pentru fiecare ou. Astfel, la final am un sirag de oua.

Asez ouale in oala cu coji de ceapa si adaug apa sa treaca bine peste ele. Adaug si otetul si pun oala pe foc. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, le tin pe foc exact 10 minute. Apoi opresc focul si las ouale in apa colorata pana sunt aproape reci.

Le scot din apa, tai dresul si indepartez frunza, apoi ung fiecare ou cu un servetel imbibat in putin ulei, pentru un luciu frumos. Desigur, ouale se pot unge si cu o bucatica de slanina, asa cum procedau si bunicile noastre.

Oua vopsite cu coji de ceapa

 

Oua vopsite cu coji de ceapa

Oua vopsite cu coji de ceapa

Print Friendly, PDF & Email
ceapaouaretete de Pasteretete de sarbatoare
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Salata de cartofi cu leurda
next post
Ceapa murata cu sfecla si turmeric

You may also like

Salata de vinete cu maioneza

decembrie 10, 2009

Salata de hribi cu iaurt grecesc

ianuarie 16, 2013

Falafel Chiftele de naut

iunie 14, 2012

Pasta de ton cu ceapa rosie si piri...

martie 29, 2013

Salsa de rosii

ianuarie 19, 2012

Salsa verde cu rosii

august 20, 2013

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Baba ganoush

martie 20, 2013

Sandvis cu lipii, hummus si ardei

noiembrie 8, 2017

Hamburger si cartofi copti

martie 12, 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.