Si reteta de 00 umplute 🙂
Ingrediente oua umplute cu somon
10 oua vopsite
100 g somon afumat
200 ml iaurt
4 linguri maioneza de casa
sare, piper si zeama de lamaie dupa gust
Se decojesc ouale, se taie in doua si se scot galbenusurile. Acestea se pun intr-un blender impreuna cu somonul afumat (se pot pastra cateva fasii pt ornat), doua linguri de maioneza si doua linguri de iaurt.
Se paseaza ingredientele pana cand se obtine o crema cat de cat fina, apoi se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de lamaie. Daca cumva amestecul este prea dens, adaugati iaurt sa il mai lungiti putin.
Cu acest amestec se umple fiecare jumatate de ou.
- Eu am folosit un pos pentru un aspect mai deosebit si festiv.
Restul maionezei se amesteca cu iaurtul, eventual se mai adauga sare si piper. Se toarna pe un platou, iar deasupra se aseaza minunatele oua umplute.
Le-am decorat cu somon si chives, dar puteti pune pe deasupra frunzulite de patrunjel si marar.
Bineinteles, in locul iaurtului puteti folosi smantana.
2 comments
Cat sunt de frumoase…
Eu mai mult decât să le adaug în salate nu am făcut. Arată foarte festiv ouăle tale umplute!