Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Aperitive

Oua umplute cu somon

written by Corina Ureche aprilie 15, 2015
Oua umplute cu somon – o idee minunata pentru a recicla ouale ramase de la Paste!

 

Dragi pofticiosi, sper ca ati avut sarbatori frumoase si linistite si ca ati fost inconjurati numai si numai de oameni la fel de frumosi ca si voi!

 

Noi am petrecut in familie, cu parintii, fratii si bunicii. Am stat mult timp in aer liber, ne-am bucurat de soarele zambaret si prietenos, am mancat bunataturi (cu masura), am fost la biserica… A fost frumos, dar scurt 🙁

 

Intorcandu-ma la mancare, trebuie sa va spun (si sunt sigura ca vi se intampla si voua), ca in fiecare an raman cu un numar aproape generos de oua vopsite, carora trebuie sa le gasesc o intrebuintare.

 

Cel mai adesea fac din ele oua umplute, dar le folosesc si in  salata. Ouale umplute se fac repede si cu putina imaginatie pot fi transformate in super aperitive. Eu am folosit somon afumat in umplutura, mi se pare ca este o combinatie absolut minunata!

 

Inainte de reteta vreau sa vi-l arat pe Ozzy, catalandrul nostru, pe care l-am surprins bucurandu-se de soare, in timp ce calatoream spre parinti.

 

Si reteta de 00 umplute 🙂

oua umplute

 

oua umplute

Ingrediente oua umplute cu somon

10 oua vopsite
100 g somon afumat
200 ml iaurt
4 linguri maioneza de casa
sare, piper si zeama de lamaie dupa gust

oua umplute

Se decojesc ouale, se taie in doua si se scot galbenusurile. Acestea se pun intr-un blender impreuna cu somonul afumat (se pot pastra cateva fasii pt ornat), doua linguri de maioneza si doua linguri de iaurt.

Se paseaza ingredientele pana cand se obtine o crema cat de cat fina, apoi se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de lamaie. Daca cumva amestecul este prea dens, adaugati iaurt sa il mai lungiti putin.
Cu acest amestec se umple fiecare jumatate de ou.

  • Eu am folosit un pos pentru un aspect mai deosebit si festiv.

Restul maionezei se amesteca cu iaurtul, eventual se mai adauga sare si piper. Se toarna pe un platou, iar deasupra se aseaza minunatele oua umplute.

Le-am decorat cu somon si chives, dar puteti pune pe deasupra frunzulite de patrunjel si marar.

Bineinteles, in locul iaurtului puteti folosi smantana.

oua umplute

oua umplute

 

oua umplute

 

oua umplute
oua umplute
Print Friendly, PDF & Email
ouaoua umplutesomon afumat
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Rote Grütze – budinca de fructe
next post
Tentatia lui Jansson – Janssons frestelse

You may also like

Chiftele la cuptor (cu carne de vita)

decembrie 1, 2010

Ciuperci umplute cu branza

noiembrie 20, 2009

Chiftele de porc si vita la cuptor

ianuarie 13, 2020

Tarta de cartofi la tigaie

septembrie 6, 2022

Dakos

decembrie 11, 2012

Chec aperitiv

ianuarie 10, 2012

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Smochine cu gorgonzola si prosciutto-gustarea perfecta

noiembrie 29, 2013

Pesto de legume coapte cu nuca

ianuarie 6, 2020

Salata de sunca cu telina

iunie 27, 2012

2 comments

Simona mai 6, 2015 - 7:13 pm

Cat sunt de frumoase…

Reply
Dohotariu-Avram Alina mai 6, 2015 - 7:13 pm

Eu mai mult decât să le adaug în salate nu am făcut. Arată foarte festiv ouăle tale umplute!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ