Am facut pancakes sarate cu ceapa verde pentru prima data in urma cu trei saptamani. Au fost un super succes pe contul meu de instagram si ar fi fost pacat sa nu ajunga si pe blog. Sunt de primavara, sunt cu marar proaspat si sunt perfecte dimineata la mic dejun.
Noi le-am mancat cu smantana si ceapa murata (vezi reteta AICI) si a fost unul dintre cele mai faine mi dejunuri din ultima vreme. Colorat, plin de arome, satios. asa cum trebuie!
Din cantitatile date mi-au iesit in jur de 10-12 pancakes (nu mai retin exact) asa ca daca sunteti mai multi pofticiosi la masa, va recomand sa dublati cantitatile. Si se pastreaza bine la rece asa ca puteti sa faceti in avans si pentru a doua zi.
La capitoul cu cele mancam eu va recomand asa: iaurt, smantana, chefir, legume proaspete, muraturi, oua ochiuri sau posate, bacon si carnaciori prajiti.
Nu va mai retin, va las reteta mai jos. Spor in toate sa aveti!
Ingrediente Pancakes sarate cu ceapa verde
- 2 oua
- 100ml chefir
- 160g faina
- 50ml lapte
- 20g unt topit
- 1/4 lta praf de copt
- sare
- 2 fire ceapa verde
- marar proasapat
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare Pancakes sarate cu ceapa verde
Nu cred ca exista ceva mai simplu de pregatit!
Intr-un bol incapator punem toate ingredientele si le amestecam cu mixerul. Incepem cu ouale pe care le batem bine cu sare si chefirul, apoi adaugam laptele untul si faina cu praful de copt. Amestecam si adaugam ceapa verde taiata rondele si marar proaspat tocat marunt.
Punem pe foc o tigaie antiaderenta si turnam aluat cu polonicul. Marimea clatitelor o decideti voi. Mai mari, mai micute, cum va plac mai mult.
Coacem clatitele pe ambele parti pana sunt rumene.
Pofta buna, dragii mei!