Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
AperitiveMancaruri

Dovlecel pane crocant

written by Corina mai 4, 2020
Dovlecel pane crocant

Dovlecel pane crocant si cartofi dulci la cuptor am pentru voi astazi. Bineinteles ca am pregatit si un sos de usturoi, ce intrebare e asta? 🙂 Mi se pare combinatia perfecta pentru un pranz racoros de primavara!

Pe langa reteta de astazi, va las mai jos cateva linkuri spre retete cu dovlecel. Sper sa va inspire in aceasta primavara pentru a pregati mese delicioase pentru cei dragi ai vostri!

Clatite de dovlecel cu branza – click AICI

Budinca de dovlecel cu branza la cuptor – click AICI

Chiftele de dovlecel cu branza – click AICI

Cum congelam dovlecelul – click AICI

Supă de dovlecel – click AICI

Supa crema de dovlecel cu morcovi si chipsuri de sfecla – click AICI

Chiftele prajite cu dovlecel si marar – click AICI

Orez cu dovlecel si rosii uscate – click AICI

dovlecel pane crocant

Ingrediente Dovlecel pane crocant

  • 2 dovlecei (nu foarte mari, nu foarte mici)
  • 4 oua mari
  • +/- 80g faina
  • +/- 150g pesmet
  • 2 lingurite marar uscat
  • Sare si piper
  • Ulei pentru prajit

*cantitatile sunt cu +/- pentru ca este destul de dificil de stabilit o cantitate fixa avand in vedere ca este mai greu sa gasim 2 dovlecei care au fix aceeasi greutate. Sfatul meu este sa tineti aproape faina alba si pesmetul si sa adaugati in caz ca mai este nevoie.

Mod de preparare Dovlecel pane crocant

Am spălat dovleceii si i-am curatat de coaja. In general nu ii decojesc, insa pe acestia i-am ținut ceva vreme în frigider si coaja nu arata tocmai bine.

Am feliat subtire dovlecelul si am presarat pe rondele sare (aprox 1 lingurita). I-am asezat intr-o sită si i-am lasat deoparte.

Am pregatit 3 farfurii cu:

  •  faina alba
  •  pesmetul amestecat cu mararul uscat
  • ouale batute cu furculita cu putina sare si piper

Am pus pe foc o tigaie si am turnat cu generozitate ulei. Rondelele de dovlecel le-am trecut prin faina, apoi prin ou, iar la final prin pesmet si marar. Le-am prajit pe ambele parti in ulei incins pana au fost aurii și crocante. Le-am scos pe servete de hartie.

Pentru garnitura am folosit cartofi dulci. I-am curatat de coaja, i-am taiat bastonase nu foarte subtiri si i-am asezat intr-o tava de cuptor. Am adaugat condimente: sare, piper si boia afumata si i-am amestecat cu mainile. Nu am pus ulei sau apa. Am pus cartofii la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 25 de minute. Am razuit telemea sarata pe deasupra si am adaugat putin patrunjel tocat marunt.

Langa dovlecel si cartofi este musai sa puneti si un sos. Obligatoriu cu usturoi zic eu, indiferent ca alegeti un tzatziki sau un mujdei clasic. Eu am folosit un sos cu iaurt si maioneza in care am zdrobit mult usturoi. Am condimentat cu sare si piper, iar pe deasupra am pus cativa fulgi de chili si verdeata uscata. Au mers excelent toate impreuna.

Pofta buna, dragii mei!

Dovlecel pane crocant

Print Friendly, PDF & Email
cartofi dulcicartofi dulci la cuptordovlecelretete cu dovlecelretete simple si usoareusturoi
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou
next post
Pancakes sarate cu ceapa verde

You may also like

Oua umplute cu branza si capere

februarie 2, 2014

Ciuperci umplute cu branza

noiembrie 20, 2009

Salsa de rosii

ianuarie 19, 2012

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Piept de pui in fulgi de porumb

iunie 20, 2012

Bilute condimentate cu branza

ianuarie 5, 2012

Foietaj cu branza/cascaval si carne

decembrie 13, 2010

Prajitura aperitiv

ianuarie 9, 2010

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

martie 26, 2020

Saleuri cu iaurt si parmezan

decembrie 29, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.