Dovlecel pane crocant si cartofi dulci la cuptor am pentru voi astazi. Bineinteles ca am pregatit si un sos de usturoi, ce intrebare e asta? 🙂 Mi se pare combinatia perfecta pentru un pranz racoros de primavara!
Pe langa reteta de astazi, va las mai jos cateva linkuri spre retete cu dovlecel. Sper sa va inspire in aceasta primavara pentru a pregati mese delicioase pentru cei dragi ai vostri!
Clatite de dovlecel cu branza – click AICI
Budinca de dovlecel cu branza la cuptor – click AICI
Chiftele de dovlecel cu branza – click AICI
Cum congelam dovlecelul – click AICI
Supa crema de dovlecel cu morcovi si chipsuri de sfecla – click AICI
Chiftele prajite cu dovlecel si marar – click AICI
Orez cu dovlecel si rosii uscate – click AICI
Ingrediente Dovlecel pane crocant
- 2 dovlecei (nu foarte mari, nu foarte mici)
- 4 oua mari
- +/- 80g faina
- +/- 150g pesmet
- 2 lingurite marar uscat
- Sare si piper
- Ulei pentru prajit
*cantitatile sunt cu +/- pentru ca este destul de dificil de stabilit o cantitate fixa avand in vedere ca este mai greu sa gasim 2 dovlecei care au fix aceeasi greutate. Sfatul meu este sa tineti aproape faina alba si pesmetul si sa adaugati in caz ca mai este nevoie.
Mod de preparare Dovlecel pane crocant
Am spălat dovleceii si i-am curatat de coaja. In general nu ii decojesc, insa pe acestia i-am ținut ceva vreme în frigider si coaja nu arata tocmai bine.
Am feliat subtire dovlecelul si am presarat pe rondele sare (aprox 1 lingurita). I-am asezat intr-o sită si i-am lasat deoparte.
Am pregatit 3 farfurii cu:
- faina alba
- pesmetul amestecat cu mararul uscat
- ouale batute cu furculita cu putina sare si piper
Am pus pe foc o tigaie si am turnat cu generozitate ulei. Rondelele de dovlecel le-am trecut prin faina, apoi prin ou, iar la final prin pesmet si marar. Le-am prajit pe ambele parti in ulei incins pana au fost aurii și crocante. Le-am scos pe servete de hartie.
Pentru garnitura am folosit cartofi dulci. I-am curatat de coaja, i-am taiat bastonase nu foarte subtiri si i-am asezat intr-o tava de cuptor. Am adaugat condimente: sare, piper si boia afumata si i-am amestecat cu mainile. Nu am pus ulei sau apa. Am pus cartofii la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 25 de minute. Am razuit telemea sarata pe deasupra si am adaugat putin patrunjel tocat marunt.
Langa dovlecel si cartofi este musai sa puneti si un sos. Obligatoriu cu usturoi zic eu, indiferent ca alegeti un tzatziki sau un mujdei clasic. Eu am folosit un sos cu iaurt si maioneza in care am zdrobit mult usturoi. Am condimentat cu sare si piper, iar pe deasupra am pus cativa fulgi de chili si verdeata uscata. Au mers excelent toate impreuna.
Pofta buna, dragii mei!