Imi plac mancarurile cu orez, mai ales daca orezul este foarte bine fiert. Recunosc!
Uneori as putea fi aratata cu degetul pentru chestia asta, atat de mult fierb orezul. Fie mica mea placere nevinovata!
Ce imi place la mancarea asta e ca poate fi mancata atat calda cat si rece; si parca rece imi place mai bine. Iar lucrul acesta o face candidata perfecta pentru caserola de serviciu.
Rosii uscate am mereu in casa asa ca le-am folosit, insa daca nu aveti la indemana nu e un capat de lume.
Turmericul (curcuma) este extrem de benefic pentru organism, asa ca va recomand sa il folositi in mancaruri de cate ori aveti ocazia, mai ales in cele cu orez.
No bun, sa va arat cum am facut eu!
Ingrediente Orez cu dovlecel si rosii uscate
- 2 cepe albe
- un dovlecel (mai marisor)
- 5-6 rosii uscate taiate marunt
- 300 g orez (am folosit orez pentru sarmale de la Deroni)
- 800 ml apa fierbinte
- sare si piper
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 lingurita de turmeric
- patrunjel proaspat
- 3-4 linguri ulei pentru gatit
Mod de preparare Orez cu dovlecel si rosii uscate
1. Ceapa se curata, apoi se taie marunt.
2. Dovlecelul se spala bine apoi se taie cubulete.
3. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa care se caleste la foc mic pana cand se inmoaie.
4. Se adauga dovlecelul, usturoiul, rosiile, sare si piper si se lasa la calit cca 5 minute.
5. Peste dovlecel se pun orezul si apa, se amesteca, se pune un capc deasupra si se lasa la fiert (la foc mic) cca 20 minute. Mai aruncam o privire din cand in cand, ca sa nu se arda orezul.
6. Dupa cele 20 de minute se adauga turmericul, se amesteca usor in orez, se stinge focul si se lasa la hodinit 10 minute, cu capacul pus deasupra.
Dupa cele 10 minute se presara patrunjelul tocat pe deasupra si orezul este numai bun de servit.
- Optional, puteti sa adaugati si putin parmesan in orez sau doar la servire. Succes garantat!
Pofta buna!