Pastrav la cuptor umplut cu lamaie si lime, patrunjel si usturoi. Carne suculenta, aromata si gustoasa … adica exact asa cum ar trebui sa iasa pestele la cuptor. Noua ne place foarte mult pastravul pregatit asa. Se face foarte repede si nu am nevoie de ingrediente complicate, le am mereu la indemana in casa.
Ingrediente pentru Pastrav la cuptor
-2 pastravi
– o legatura patrunjel
-cateva cubulete de unt
-2-3 linguri ulei de masline
-1/2 lime
-1/2 lamaie
-2 catei de usturoi
Se spala pastravii (eu am avut eviscerati si curatati de solzi) si se cresteaza in 3-4 locuri, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Usturoiul se curata si se feliaza subtire, lamaile se feliaza jumatati de rondele.
In fiecare pastrav se pune 1/2 din legatura de patrunjel, 2-3 bucatele de unt, felii de lime si lamaie si usturoi, desigur.
Intr-un vas termorezistent (eu am unul special de peste) se toarna uleiul si se aseaza pastravii. Intre ei se pun bucati de lamaie si lime si catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.
Peste patravi se pune unt si se da la cuptorul incins bine pentru aproximativ 20 de minute sau pana sunt rumeniti. In cazul in care doriti pastravii mai rumeniti, treceti 1-2 minute la functia grill, dar nu mai mult. Altfel, carnea va fi uscata si e chiar pacat.
Ce ziceti, va place reteta de pastrav la cuptor? Nu uitati sa faceti langa si o mamaliga si musai musai mujdei de usturoi. Dar la fel de bine puteti sa mancati pastravul simplu, alaturi de legume. Carnea este suficient de aromata de la lamaie si lime, astfel ca puteti trece peste pasul mujdei.
Pofta buna!
2 comments
Mi-ai facut o pofta Corina, de nu-ti spun!!
ff apetisant!