Stiti categoria aceea de retete simple si rapide? Ei bine, acesti creveti pane cu usturoi si boia afumata se afla pe locul 1 in aceasta categorie. De ce? Pentru ca sunt gata in maximum 10 minute (din momentul in care crevetii sunt gata decongelati). 10 minute, nimic mai mult!
Crusta crocanta este delicioasa. Arome subtile de usturoi si afumat care se potrivesc de minune cu zeama de lamaie si textura catifelata a untului.
Crevetii pane ii puteti manca cu orez fiert, cu paste sau pur si simplu cu paine prajita stropita cu putin ulei de masline. Noua ne plac cel mai mult cu orez simplu, fiert in apa cu sare.
Pe blog mai am doua retete cu crevti care se fac la fel de simplu, las linkurile spre ele mai jos:
CREVETI CU USTUROI SI VIN – reteta AICI
PASTE CU CHORIZO SI CREVETI IN SOS DE ROSII – reteta AICI
Ingrediente Creveti pane cu usturoi si boia afumata
- 250g creveti (congelati am folosit eu)
- 2 linguri faina alba
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita boia afumata (eu am combinat boia dulce si boia iute, ambele afumate)
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 80g unt
- zeama de la 1 lamaie
- patrunjel proaspat
Mod de preparare Creveti pane cu usturoi si boia afumata
In primul rand, am lasat crevetii la dezghetat intr-o sita.
Intr-o punga alimentara am amestecat faina si condimentele. Am adaugat crevetii, am strans punga si am scuturat-o pana crevetii s-au imbracat in faina. Legati punga cu o sfoara sau rasuciti-o si tineti bine strans sa nu iasa faina de acolo. 🙂
Intr-o tigaie am topit untul si am adaugat crevetii. I-am prajit la foc mare 3 minute pe o parte, apoi i-am intors pe cealalta parte si am mai prajit inca 3 minute. Am adaugat zeama de lamaie si patrunjel tocat marunt la final. Gata! Asta a fost totul, simplu si rapid, asa cum am promis mai sus!
Pofta buna!