Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Peste

Pastrav in crusta de malai

written by Corina decembrie 11, 2017
Pastrav in crusta de malai

Cand vine vorba de peste, niciodata nu spunem NU, iar pastravul se numara printre preferatii nostri. Ne place atat gustul sau bogat, dar si faptul ca il putem pregati in foarte multe feluri: pe gratar ori grill, la cuptor cu legume sau in crusta de pesmet, chiftelute crocante sau prajit cu malai, asa cum va prezint astazi.

Am folosit pastrav dezosat de  Sfaras, din localitatea Sfaras, judetul Salaj. De ce imi place pastravul de aici? Pentru ca sunt crescuti in apa pura de izvor,  fara hormoni, conservanti, antibiotice, coloranti sau E-uri. Fix ce trebuie, vorba aia! Si nu, nu sunt doar vorbe pentru care sunt platita, nu este cazul.

In plus, un alt lucru care imi place nespus de mult, e faptul ca pot oricand alege intre pastrav dezosat, file, eviscerat sau afumat. Da, da, afumat natural. L-am gustat si pe cel afumat si este minunat. Si vreti sa mai stiti ceva? Fiecare sortiment vine in ambalaj personalizat in vid. Asta e fantastic pentru ca il pot tine in frigider sau congelator in conditii perfecte.

Informatii despre unde puteti gasi pastrav de Sfaras gasiti aici. Daca il incercati sunt convinsa ca il veti indragi din prima!

Noua ne-a fost pofta de pastrav in crusta de malai, asa ca poftit-zis-facut! Nu am mai pregatit patrav in acest fel de foarte mult timp si chiar ne-a fost dor. Am folosit sase patravi, ca no, pofta a fost mare! Dar nu a fost bai, am reusit cumva sa ii mancam pe toti.

Si daca de obicei am fi facut un labos zdravan (stiti ce-i ala labos?) de mujdei de usturoi cu smantana, de data asta ne-am abtinut. Am vrut sa simtim gustul pestelui si sa ne bucuram de el, asa ca l-am mancat cu lamaie. Dar nu ne-am lasat pana n-am pus niste usturoi in fasolea verde de langa pastrav. A fost bun bun si mai vrem!

pastrav in crusta de malai

Ingrediente Pastrav in crusta de malai

  • pastravi dezosati de Sfaras
  • malai
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Pastrav in crusta de malai

Totul se intampla mai usor decat ati crede.

Pastravilor le-am indepartat capul, coada si aripioarele, apoi i-am taiat in doua pe lung.

Pe fileurile de pastrav am presarat sare si piper, apoi le-am dat prin malai pe ambele parti.

Am pus ulei la incins intr-o tigaie, apoi am prajit fiecare bucata de peste pana cand s-a rumenit frumos pe fiecare parte.

Mai simplu nu se poate. Chiar nu se poate!

Noi am mancat pastravul in crusta de malai cu fasole verde sote.

Am folosit fasole verde congelata. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline si am pus fasolea verde. Am acoperit cu un capac si am lasat pe foc mic pana cand fasolea s-a decongelat. Am ridicat capacul, am presarat sare si piper si am adaugat un catel de usturoi feliat. Am mai prajit totul 2-3 minute. Fasolea verde e gata!

Pofta buna, dragii mei!

pastrav in crusta de malai

pastrav in crusta de malaipastrav in crusta de malai

Print Friendly, PDF & Email
pastrav cu malaipastravaria Sfarasretete pastravretete pesteretete simple si rapide
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Muschiulet de porc impletit cu unt aromatizat
next post
Biscuiti cu crema de branza si visine

You may also like

File de cod la cuptor cu legume

aprilie 1, 2019

Somon la gratar

februarie 18, 2013

Somon cu spanac si rosii in sos de...

decembrie 10, 2018

Paste cu sos de ton

ianuarie 19, 2010

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pasta de ton

februarie 14, 2010

Chiftele de peste cu malai

decembrie 28, 2012

Pasta de ton cu ceapa rosie si piri...

martie 29, 2013

Somon cu sos de unt si lamaie

decembrie 16, 2017

File de pastrav in crusta de parmezan si...

februarie 14, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ