Cand vine vorba de peste, niciodata nu spunem NU, iar pastravul se numara printre preferatii nostri. Ne place atat gustul sau bogat, dar si faptul ca il putem pregati in foarte multe feluri: pe gratar ori grill, la cuptor cu legume sau in crusta de pesmet, chiftelute crocante sau prajit cu malai, asa cum va prezint astazi.
Am folosit pastrav dezosat de Sfaras, din localitatea Sfaras, judetul Salaj. De ce imi place pastravul de aici? Pentru ca sunt crescuti in apa pura de izvor, fara hormoni, conservanti, antibiotice, coloranti sau E-uri. Fix ce trebuie, vorba aia! Si nu, nu sunt doar vorbe pentru care sunt platita, nu este cazul.
In plus, un alt lucru care imi place nespus de mult, e faptul ca pot oricand alege intre pastrav dezosat, file, eviscerat sau afumat. Da, da, afumat natural. L-am gustat si pe cel afumat si este minunat. Si vreti sa mai stiti ceva? Fiecare sortiment vine in ambalaj personalizat in vid. Asta e fantastic pentru ca il pot tine in frigider sau congelator in conditii perfecte.
Informatii despre unde puteti gasi pastrav de Sfaras gasiti aici. Daca il incercati sunt convinsa ca il veti indragi din prima!
Noua ne-a fost pofta de pastrav in crusta de malai, asa ca poftit-zis-facut! Nu am mai pregatit patrav in acest fel de foarte mult timp si chiar ne-a fost dor. Am folosit sase patravi, ca no, pofta a fost mare! Dar nu a fost bai, am reusit cumva sa ii mancam pe toti.
Si daca de obicei am fi facut un labos zdravan (stiti ce-i ala labos?) de mujdei de usturoi cu smantana, de data asta ne-am abtinut. Am vrut sa simtim gustul pestelui si sa ne bucuram de el, asa ca l-am mancat cu lamaie. Dar nu ne-am lasat pana n-am pus niste usturoi in fasolea verde de langa pastrav. A fost bun bun si mai vrem!
Ingrediente Pastrav in crusta de malai
- pastravi dezosati de Sfaras
- malai
- sare si piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Pastrav in crusta de malai
Totul se intampla mai usor decat ati crede.
Pastravilor le-am indepartat capul, coada si aripioarele, apoi i-am taiat in doua pe lung.
Pe fileurile de pastrav am presarat sare si piper, apoi le-am dat prin malai pe ambele parti.
Am pus ulei la incins intr-o tigaie, apoi am prajit fiecare bucata de peste pana cand s-a rumenit frumos pe fiecare parte.
Mai simplu nu se poate. Chiar nu se poate!
Noi am mancat pastravul in crusta de malai cu fasole verde sote.
Am folosit fasole verde congelata. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline si am pus fasolea verde. Am acoperit cu un capac si am lasat pe foc mic pana cand fasolea s-a decongelat. Am ridicat capacul, am presarat sare si piper si am adaugat un catel de usturoi feliat. Am mai prajit totul 2-3 minute. Fasolea verde e gata!
Pofta buna, dragii mei!