Pastrav a la Venitienne este o reteta pe care tot mi-am dorit sa o incerc. Iata ca finalul acestui an a facut acest lucru posibil. Se spune ca de Anul Nou este bine sa mancam peste ca sa trecem peste greutatile din noul an ca pestele prin apa. Superstitie sau nu, o masa cu peste este binevenita dupa mancarurile grele si grasute consumate in perioada sarbatorilor.
Azi va prezint o reteta foarte frumoasa de preparare a pastravului, o reteta usor de pregatit cu un rezultat delicios. O adevarata minunatie, va asigur.
Asadar, la revedere 2012! Ai fost un an bun si prietenos cu noi, insa asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne rezerva 2013. Ne dorim multa sanatate ca apoi pe celelalte le facem noi.
Sanatate va doresc si voua, cei care cititi acest blog. Va multumesc ca ma urmariti si ma incurajati…si nu uitati: urmati-va pasiunile!
La multi ani!
Ingrediente Pastrav a la Venitienne
– 2 pastravi
-2 linguri de unt
– 1/2 lingurita menta uscata si maruntita
-1/2 lingurita cimbru
-1/2 rozmarin
-2 catei de usturoi pisati
– putina coaja de lamaie
-sare si piper
-pesmet
-ulei de masline
Intr-un bol se amesteca untul si condimentele pana cand se omogenizeaza compozitia. Pastravii curatati si spalati se umplu cu acest amestec, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la frigider cca o ora. Dupa acest timp se tavalesc pestii prin pesmet, apoi se pun pe gratarul de la cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana cand pestii sunt rumeniti, adica in jur de 20-25 de minute.
Sub gratar asezati o tava cu hartie de copt.
Pofta buna!
Reteta am preluat-o de aici, multumesc Andrada!
Reteta am preluat-o de aici, multumesc Andrada!
2 comments
An Nou fericit, plin de bucurii si realizari iti doresc!!
La Multi Ani!!!
Si noi pasim in noul an cu peste pe masa !! Il adoram in orice combinatie !!
La multi ani , draga mea !!! In noul AN iti doresc multa sanatate , liniste si impliniri pe toate planurile !!
Te imbratisez !!