Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
CartofiPeste

Tentatia lui Jansson – Janssons frestelse

written by Corina Ureche mai 7, 2015
Tentatia lui Jansson – Janssons frestelse

Tentatia lui Jansson sau Janssons frestelse e o mancare cu specific suedez, foarte apreciata mai ales in perioada Craciunului. Variante sunt multe: cartofi taiati rondele sau pai, ansoa sau sardine in loc de sprot, ceapa cruda in locul celei calite, rezultatul este cam acelasi. La prima vedere te intrebi ce poate fi surprinzator la o combinatie de cartofi cu peste? Pai cam totul. Nici nu stiu ce argumente sa va aduc in favoarea ei, asa ca trebuie sa o incercati si sa vedeti.

Tentatia lui Jansson - Janssons frestelse

Tentatia lui Jansson - Janssons frestelse

Mancarea se face simplu de tot si chiar m-am straduit sa fac poze pas cu pas ca sa evidentiez asta. Chiar orice incepator o poate face. Trust me!

Reteta mea tantosa pleaca catre Teo, care luna aceasta gazduieste retetele din Bucataria nordica, din cadrul proiectului The Food Connection.

Ingrediente Tentatia lui Jansson

  • 400g cartofi
  • 350 g sprot in ulei
  • 180 g ceapa alba
  • 80 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper

Tentatia lui Jansson - Janssons frestelse

Mod de preparare Tentatia lui Jansson

Se porneste cuptorul la 190grade si se unde o tava de copt cu putin unt. Eu am folosit o tava de 22×15 cm.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se pastreaza o lingura din cele 80 g de unt, iar restul se pune intr-o tigaie la topit.

Se adauga ceapa tocata si se caleste cateva minute, pana cand aceasta este moale si usor sticloasa.

Cartofii se curata de coaja si se feliaza rondele, dar nu foarte groase (ca in imaginea de mai jos).

In tava pregatita se adauga o lingura de pesmet, apoi se  aseaza un rand de cartofi si se presara sare si piper.

Tentatia lui Jansson - Janssons frestelse

Se adauga peste cartofi jumatate din cantitatea de ceapa calita si se intinde uniform peste acestia.

Peste ceapa se pune un strat de peste (scurgem foarte bine uleiul din conserva).

Tentatia lui Jansson - Janssons frestelse

Repetati pasii si finalizati cu un strat de cartofi peste care se toarna smantana pentru gatit astfel incat sa patrunda si printre straturile de cartofi. Eu am miscat putin cartofii din vas cu o furculita.

Se presara restul de pesmet pe deasupra. Untul ramas se aseaza din loc in loc peste pesmet.

Dam tava la cuptor cca 1 ora, pana pesmetul este auriu pe deasupra.

Dupa coacere lasam tava deoparte pentru 15 minute pentru a se racori.

Pofta buna!

Tentatia lui Jansson - Janssons frestelse

Print Friendly, PDF & Email
pesteretete pestesprotthe food connection
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Oua umplute cu somon
next post
Rainbow cake/Tort curcubeu

You may also like

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

File de cod la cuptor cu legume

aprilie 1, 2019

Cartofi noi striviti

august 1, 2012

Pui in sos de rosii si ciuperci

martie 26, 2010

Salata picanta de cartofi

noiembrie 29, 2011

Chiftele de peste cu malai

decembrie 28, 2012

Merluciu condimentat la cuptor

martie 8, 2010

Cartofi cu crusta

aprilie 14, 2010

Cartofi acordeon cu parmezan

noiembrie 12, 2018

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

2 comments

Simona mai 11, 2015 - 7:58 pm

Faina minunatie ai pregatit!!

Reply
Oana Savori Urbane mai 11, 2015 - 7:58 pm

Ma bucur ca Food Connection ne-a "dezmortit" pe toti si ca am iesit din zona de confort. Am descoperit cu totii retete foarte faine.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ