Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
CartofiMancaruri

La placinte, inainte!

written by Corina Ureche august 7, 2012
Placintele sunt la loc de cinste in familia noastra, iar mama e experta in pregatirea lor. Si nu exagerez spunand asta, caci placinte mai bune ca ale ei eu nu am mancat, de aceea azi va prezint reteta preluata de la mama.
In zona Clujului (si nu numai. Stiu ca in Maramures, Salaj si Bistrita-Nasaud se numesc la fel si se prepara la fel) placintele sunt cele prezentate mai jos, neavand nici o legatura cu foile de placinta. Alea sunt din alta poveste. Nu stiu cum se numesc in alte parti, pentru mine sunt placinte si asa vor ramane. Tocmai de aceea am vrut sa si prezint reteta.
La umplutura va puteti juca dupa gustul propriu. Mie imi plac placintele cu cartofi, varza si cu branza si cozi de ceapa. In branza puteti sa adaugati cozi de ceapa sau marar.
Deasemenea, placintele pot fi umplute si dulceturi, mere razalite amestecate cu zahar, sau puteti sa le coaceti simple si sa le mancati cu pudrate cu zahar, cum doriti.
Avem nevoie de:
-1/2 kg faina alba
-1/2 l lapte caldut
-1 cub de drojdie
-un varf de cutit de sare
– 2 linguri de ulei
-ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
-branza sarata
-cartofi (fierti si pasati condimentati cu sare si piper)
Preparam asa:
Intr-un vailing (castron mare) punem faina si facem in mijloc o gropita. In aceasta se presara drojdia, se adauga cele 2 linguri de ulei si laptele caldut. Cu mana  se sfarma drojdia in lapte, apoi vailingul se da la o parte pentru cca 10-15 minute, timp in care drojdia va actiona. Dupa cele 10-15 minute se framanta aluatul, pana cand este inglobata toata faina, apoi se acopera cu un prosop din bumbac si se lasa la dospit cca 1 ora.
 
Dupa ce aluatul este dospit si crescut se trece la pregatirea placintelor.
Se presara faina pe blatul de lucru si cu lingura se ia aluat din vailing si se modeleaza o bila. Cu ajutorul sucitorului se intinde in patura subtire peste care se presara umplutura si se inchide placinta prin aducerea colturilor spre interior (ca si in imaginile de mai jos).
Odata placinta inchisa se intinde cu sucitorul, apoi se prajeste in ulei incins. Placintele se prajesc pe ambele parti pana cand sunt rumene si se scot pe prosoape absorbante.
Placintele nu se servesc fierbinti, caci pot sa duca la dureri mari de stomac.
Serviti placintele cu smantana.
Recunosc ca am fost ajutata in bucatarie, nu am fost sincera de la inceput 🙂 Asadar, va prezint ajutoarele mele:
Placintarul sef-Tudor
si adjunctul de placintar-Andrei
 
Pofta buna!
 
Print Friendly, PDF & Email
16 comments
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Cartofi noi striviti
next post
Rondele de vinete cu rosii si mozzarella

You may also like

Pui in sos de rosii si ciuperci

martie 26, 2010

Cartofi aromati la cuptor

noiembrie 18, 2009

Tocanita de cartofi si carnaciori

octombrie 24, 2009

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015

Cartofi pane

ianuarie 24, 2010

Cartofi cu pesto si parmesan

octombrie 2, 2012

Cartofi cu crusta

aprilie 14, 2010

Ciorba taraneasca

ianuarie 26, 2012

Cartofi noi cu rozmarin la cuptor

mai 28, 2012

Cartofi acordeon

noiembrie 29, 2009

16 comments

mandala august 7, 2012 - 7:20 pm

mama ce pofta mi-ai facut !
sa-ti traiasca ajutoarele !

Reply
Micul august 7, 2012 - 7:20 pm

Moammmmma ce pofta mi-ai facut.Ador placintele.
Da ce dragute ajutoare ai.

Reply
Corina Ureche august 7, 2012 - 7:21 pm

si noua ne plac la nebunie, multumesc!

Reply
Corina Ureche august 7, 2012 - 7:21 pm

multumesc, mandala!

Reply
Mayyadah august 9, 2012 - 1:13 pm

Delicioase ! La noi, in sud, se numesc scovergi ,se prajesc simple fara a fi umplute, dupa prajire se adauga branza(favorita mea)sau pudrate cu zahar ori fara nimic altceva, pur si simplu. Sunt tare bune si intotdeauna imi amintesc de copilarie si de minunata mea bunica!
Toate cele bune!

Emilia Stanescu

Reply
Monya august 9, 2012 - 1:13 pm

yumiiiiiiiii

ai o leapsa la mine pe blog :d

Reply
mirela august 9, 2012 - 1:13 pm

Si eu fac placintele astea,sunt delicioase rau,doar ca am renuntat la a le praji in ulei,le prajesc in tigaie tefal doar stropite cu putin ulei,sunt la fel de bune(fac asta nu pentru un moft anume si pentru ca sotul are probleme cu stomacul si incerc sa-l menajez).Delicioase rau!!!

Reply
Poliana august 9, 2012 - 1:13 pm

Corina draga, exact asa le spune si noi, iar metoda de preparare e aproape la fel 🙂 Mi-ai adus maminte de mama si bunica, pentru ca ele imi faceau mereu, si ieaseau bune de te lingeai pe degete. Sunt superbe, ce mai pot sa zic, ca doar stii si tu!

Reply
Just me august 9, 2012 - 1:13 pm

f bune, si noi le adoram!!!

Reply
Corina Ureche august 9, 2012 - 1:15 pm

voi tine minte si varianta aceasta, multumesc!

Reply
Corina Ureche august 9, 2012 - 1:15 pm

Poliana, ma bcuur ca ti-am starnit amintiri frumoase!

Reply
Corina Ureche august 9, 2012 - 1:16 pm

Mirela, nici noi nu mancam prajeli des, insa o placinta de 2 ori pe an merge de minune!

Reply
Corina Ureche august 9, 2012 - 1:16 pm

multumesc, Monya!

Reply
catkitchen august 10, 2012 - 11:20 am

Mai , era sa ratez placintele astea grozave !!!!
PS .Superbe ajutoare ai avut !!! <3

Reply
Corina Ureche august 10, 2012 - 11:21 am

de le ratai ma suparam si nu mai vorbeam cu tine :))
merciii! :*

Reply
Carmen Tobias august 12, 2012 - 7:13 pm

Cam asa fac si eu placintele astea, si cum zici tu,astea-s placinte! 🙂 Nu alea in tava… 🙂 😉

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ