Salata din aceasta as putea manca cat e ziua de lunga si tot nu m-as satura. Este una din preferatele mele de cand eram mica. Nu stiu exact de ce se numeste orientala si care este reteta originala a acesteia. Am tot cautat informatii, insa nu am gasit nimic…poate cineva stie si ma lumineaza si pe mine. Cert este ca salata e destul de versatila si permite adaugarea si scoaterea ingredientelor, astfel ca fiecare ne putem pregati propria salata orientala.
Ingrediente
– cartofi (5-6 bucati)
– 3 oua fierte tari
– 2 castraveti murati (sau gogosari)
– 1 ceapa rosie
-sare si piper dupa gust
-2 linguri ulei de masline
-1 lingura zeama de lamaie
– masline
– cartofi (5-6 bucati)
– 3 oua fierte tari
– 2 castraveti murati (sau gogosari)
– 1 ceapa rosie
-sare si piper dupa gust
-2 linguri ulei de masline
-1 lingura zeama de lamaie
– masline
Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt fierti bine. Se lasa la racit, apoi se curata si se taie cubulete. Ouale se feliaza si ele, iar ceapa se taie rondele, castravetii se taie marunt. Se amesteca ingredientele intr-un vas incapator (pentru a nu se strivi cartofii si ouale), se condimenteaza dupa gust si se adauga uleiul, zeama de lamaie si maslinele. Salata se serveste calduta, dar e foarte buna si rece. Personal o prefer rece si daca am prin casa un si putin somon afumat.
1 comment
preferata meaaaa!