Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza. Mic dejun, aperitiv sau ce vreti voi, cand si unde vreti voi. Pornind de la metoda salatei turcesti de morcovi (morcovi rasi caliti in putin de ulei de masline, apoi amestecati cu iaurt si usturoi), am vrut sa testez si o salata de dovlecel. Ce bine am facuuuut! Nu zic ca imi place mai mult decât cea de morcovi, zic doar ca e egalitate si ca trebuie sa o testati. Este absolut elicioasa intinsa pe paine prajita. Poate fi un aperitiv chiar si pe o masa festiva, sunt convinsa ca veti atrage multe laude cu ea. De asemenea, se potriveste excelent pentru pranzul de a doua zi de la birou, chiar si pentru un picnic alaturi de familie si prieteni. Sper sa va placa si voua idee si sa o testati!
Ingrediente Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza
- 3 linguri ulei masline
- 2 catei de usturoi pisati
- 400g dovlecel dat pe razatoarea mare
- 60g maioneza
- 80g iaurt grecesc
- piper si sare dupa gust, la fel si zeama de lamâie.
Metoda o puteti urmari in videoul de mai jos.
Apasa play pentru reteta video
Reteta se face foarte usor, chiar nu aveti de ce sa va faceti probleme. Este o modalitate perfecta de a folosi dovlecelul, dar va mai las cateva idei care sa va inspire in aceasta perioada (faceti click pe fiecare denumire pentru a ajunge la reteta):
Cartofi cu dovlecel in sos de branza