Ciuperci umplute cu pui si bacon – numai bune de asezat in caserola ta pentru pranzul de la birou. Sunt gustoase si satioase, vei avea un pranz pe cinste, promit! Nu ai nevoie de o garnitura langa ele, decat daca vrei neaparat, o simpla salata merge perfect. Iti recomand sa folosesti ciuperci de dimensiuni mari, chiar si portobello, pentru ca umplutura se va aseza mai bine in ele. Chiar daca am inceput prin a le propune pentru caserola de serviciu, ele se potrivesc foarte bine si ca aperitiv la o masa festiva dar pot fi si pranzul sau cina din timpul saptamanii.
Ciuperci umplute cu pui si bacon
Ingrediente Ciuperci umplute cu pui si bacon
- 500g ciuperci (brune am avut eu)
- 50g bacon cubulete
- 200g piept de pui cubulete
- 1 ceapa rosie mica taiata marunt
- 1/2 legatura patrunjel tocat marunt
- putin ardei gras cubulete
- 3-4 rosii uscate maruntite
- cimbru, sare si piper
- cat cascaval doresti (se poate folosi si cheddar sau gouda)
Mod de preparare
Cureti ciupercile cu o perie sau le stergi cu un prosop de impuritati.
Intr-o tigaie prajesti baconul si pieptul de pui (pana e rumen in obraji), apoi le amesteci cu toate ingredientele de sus. Mai putin ciupercile si cascavalul, desigur. Buuun, avem umplutura gata!
Intr-o tava unsa cu putin ulei asezi ciupercile, le umpli frumusel cu ce ai pregatit mai sus, pui pe fiecare cascaval razuit si dai la cuptor 25-30 minute la 180°C. Cuptor preincalzit, asadar porneste-l cand te apuci de treaba.
Sper din suflet sa incerci reteta de Ciuperci umplute. Chiar se pregateste destul de simplu si ai la final o masa plina de arome.