Pe de alta parte e 1 Decembrie, adica am pasit in ultima luna din an…cand au trecut si cum au trecut celelalte 11 nu stiu, dar au trecut repede…Sa revenim la chiftele…
Minunate chiftele, va spun drept! Putin mai seci decat cele prajite in ulei, insa cu siguranta mult mai sanatoase.
Le-am facut intr-o seara cand am ajuns de la serviciu si nu aveam nimic de mancare in frigider si nici chef prea mare sa fac ceva. Asa ca am facut rapid compozitia de chiftele, le-am pus la cuptor si mi-am vazut de altele prin casa…asadar sunt gustoase, sanatoase si nici nu trebuie sa stai prea mult pe langa ele.
Alegand aceasta varianta de a pregati chiftelele are numai avantaje: timp mai putin pierdut in bucatarie, economie la ulei si apa, dar mai ales castigati sanatate!
Ingrediente
500 carne tocata (am avut de vita)
2 oua
paine inmuiata in apa (4 felii)
o lingura faina
sare
piper
patrunjel tocat marunt
usturoi pisat sau ceapa (noi preferam usturoiul)
Carnea se pune intr-un bol adanc si se adauga celelalte ingrediente peste ea. La 500 g de carne eu folosesc 2 catei de usturoi pisati, insa puteti pune mai mult sau mai putin, in functie de preferinte. Compozitia se framanta pana cand este omogena.
Se pune hartie de copt intr-o tava, se formeaza chiftelele si se aseaza una langa cealalta pe hartie. Tava se da la cuptorul preincalzit pentru 25 de minute, apoi cu o lingura de lemn se misca chiftelele in tava si se dau din nou la copt. Eu dupa cele 25 de minute le verific si misc in tava de 2-3 ori, iar in total au nevoie de 40-50 de minute.
5 comments
corina,multumesc ca ne mai dai idei pentru gatit!o sa fac si eu chiftele.gatesc fiecare zi pentru familia mea,trebuie sa fiu foarte inventiva,cateodata nu mai am idei si fac ceva din nimic.te pup
modniza cu mare drag! Iti recomand chiftelele atsa din inima ca tare bune sunt!
Este mai sanatos ca ai eliminat prajeala.Arata foarte bine.
la cuptor nu am facut niciodata doar in ulei dar am s le incerc…
Doar ce am facut niste chiftelute inspirate din reteta ta si au iesit mult mai bune decat cele prajite. Eu am adaptat reteta astfel(tot ochiometric gatesc si eu): carnitza tocata de vita,o bucatica de paine cu tot cu coaja(inmuiata in apa si apoi stoarsa),marar(cat mai mult,ca asa ne place noua),usturoi,sare si piper(am renuntat la ou). Am facut un amestec din toate ingredietele(ce-i drept parea cam gros si ma gandeam ca or sa iasa uscate….n-a fost asa),apoi am facut niste bilute pe care le-am dat prin putina faina amestecata cu aceeasi cantitate de chilli powder. Le-am pus pe foaie de copt si le-am dat la cuptor la 300 grade pana au sfarait ele provocator… Sincer va marturisesc ca au fost mai pufoase decat cele prajite in tigaie…. Multumesc,Corina,pentru inspiratie!!!