In urma cu cateva luni m-am inscris la concursul organizat de Teo si Philips. Mare mi-a fost bucuria ca eu am fost una dintre cele doua castigatoare. Astfel, in viata noastra a intrat o minunata friteuza Philips Airfryer, pe care am indragit-o din prima. Si sincer, nici nu prea ai cum. Am pus-o la treaba de cum am primit pachetul si, cred eu, am legat o prietenie foarte stransa (da, da, eu si friteusa). 🙂
Reteta gustoasa care mi-a adus premiul este cea de chiftele de peste. Am refacut reteta in friteuza si am servit-o alaturi de un sos de usturoi. Au iesit delicioase chiftelele, putin mai uscate decat cele in baie de ulei, desigur, insa gustul a fost acelasi. Si nu vreau sa credeti ca exagerez, acest articol nu este sponsorizat, asa ca va asigur de parerile mele sincere.
Nu ma deranjeaza deloc ca preparatele ies putin mai uscate, dimpotriva. Mi se pare ca sunt mult mai gustoase si pline de arome. Ca sa nu mai mentionez cat sunt de sanatoase. Si ce-mi place super mult e ca am scapat de mirosul de prajit!
Sper sa va placa reteta de Chiftele de peste in sos de usturoi la Philips Airfryer si sa o incercati cat de curand!
Chiftele de peste in sos de usturoi la Philips Airfryer
Ingredientele si modul de preparare pentru chiftelele de peste o gasiti aici
Pentru sos folosim asa:
- o lingura de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 200 ml smantana pentru gatit
- sare si piper dupa gust
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste putin usturoiul pisat (la foc mic, ca sa nu se arda), se toarna smantana si condimente si se lasa 2-3 minute pe foc. Sosul va scadea putin si va prinde consistenta cremoasa.
Se adauga apoi chiftelutele in sos si sunt gata de servit. Hai ca e simplu simplu de tot!
Pofta buna!
3 comments
Corina, spune-mi, te rog, se lipesc? Fursecurile mele au intrat in gaurile cosului si nu le-am mai putut scoate. Am incercat si varianta cu ulei uns. Am cateva retete de chiftelute, printre care si reteta ta, pe care mi doresc sa le incerc, dar n-am mai avut curaj. Eu una n-am sesizat nicio diferenta intre varianta cuptor si Philipsu ăsta, sigur greşesc!
Maria, nu s-au lipit chiftelutele. Si am facut si din carne de vita si porc si au iesit bine. Astea de peste au iesit mai seci, uscate, dar cele din vita si porc au fost excelente. Si da, mare diferenta nu este intre el si cuptor, poate timpul de preparare. Te incurajez sa incerci orice reteta pe care o prepari in baie de ulei. O seara frumoasa!
Felicitari pentru premiu castigat, Corina! Ma bucur ca esti tu castigatoarea. Sa-l stapanesti sanatoasa si sa ne incanti cu multe retete delicioase si de acum incolo!