La multi ani, dragi pofticiosi, si bine v-am gasit in noul an! Sper ca ati avut parte de sarbatori linistite si ati fost inconjurati de oamenii dragi voua! La noi cel putin asa a fost si parca au fost cele mai frumoase sarbatori din ultimii ani. Va doresc in anul nou multa sanatate, restul le faceti voi cu voiosie.
Prima reteta pe anul acesta e una tare simpla, dar pe cat de simpla pe atat de faina. Sunt niste aperitive cu foietaj si branza camembert, o branza pe care noi efectiv o adoram si care nu ne lipseste aproape niciodata din frigider.
Ce e fain la branza asta e exact faptul ca de multe ori te poate scoate din impas. Fie ca o asezi pe un platou alaturi de alte bunataturi, fie ca o dai la cuptor impanata cu usturoi si frunze aromate, efectiv nu ai cum sa dai gres cu ea.
Aperitivele mele nu sunt doar mega gustoase, dar sunt si tare frumusele. Atat de frumoase ca ar fi si pacat sa nu le pui pe un platou dragut alaturi de clasicele aperitive. Si nici macar platoul nu trebuie sa fie dragut, aperitivele fac totul!
Ingrediente aperitive cu foietaj si branza camembert
- 1 pachet foietaj
- 1 roata camembert
- dulceata de ceapa
- dulceata de smochine
- miez de nuca
- crengute de rozmarin proaspat
Pregatiti o tava de muffins/briose si porniti cuptorul la 190 grade C.
Eu am o tava de muffins mici, cu 24 de gauri in care am facut combinatiile cu dulceata de ceapa si nuca, iar in cea mare cu 12 gaurele am facut cele cu dulceata de smochine.
Lasati aluatul de foietaj sa se decongeleze, apoi taiati patratele potrivite ca marime pentru tava pe care o aveti.
Asezati patratelele de aluat in gaurile tavii si puneti in fiecare o bucatica de camembert, iar deasupra puneti putin din dulceturile pregatite sau miez de nuca tocat din cutit. Deasupra celor cu miez de nuca puneti si o crenguta mica de rozmarin (asa cum se vede in poze).
Dati tava la cuptor pana cand marginile foietajului sunt rumene. Adica 10-15 minute, in functie de cuptor.
Scoateti foietajele din cuptor si lasati-le sa se raceasca complet, eventual pe un grilaj daca aveti.
Si pofta buna, aperitivele sunt gata!