Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Negresa cu Raffaello si caramel sarat

written by Corina decembrie 19, 2016
Negresa cu Raffaello si caramel sarat

negresa cu rafaello

Negresa cu Raffaello – o minunatie de prajitura perfecta pentru masa de sarbatori, dar nu numai!

Cu siguranta gospodinele si-au inchis lista dulciurilor pentru Craciun, dar poate-poate, asa pe ultima suta de metri, va face cu ochiul si negresa cu Raffaello. Si daca sunteti mari fani cioco si negresa, asa cum suntem noi, veti fi curiosi si curioase sa o incercati. Sa nu mai spunem de fanii bomboanelor Raffaello!

Negresa cu Raffaello este umeda la interior, asa cum orice negresa ar trebui sa fie, iar in combinatie cu Raffaello e ceva de vis. Sa nu mai zic de cireasa de pe tort, care aci de fata este caramelul sarat. Apropo, daca vreti sa faceti un grande cado fain de Craciun puneti caramel sarat intr-un borcanel smechero, atasati o eticheta simpatica, legati-l la buza cu o sfoara craciuneasca si cadoul e gata!

Eu una m-as bucura sa primesc asa ceva. Dar cum nu primesc, imi fac singura 🙂 Caramelul sarat il puteti folosi ca topping pentru o gramada de prajituri, puteti sa il mancati in sandvis de biscuiti sau gol-golut cu lingurita.

Sper ca reteta sa va placa si sa va aduca bucurie!

negresa cu rafaello

Ingrediente Negresa cu Raffaello

  • 4 oua
  • 170 g zahar
  • 200 g faina
  • 240 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • bomboane Raffaello
Se topesc intr-o craticioara untul si ciocolata amaruie rupta bucati, la foc mic. Se amesteca pana cand compozitia este omogena si se lasa deoparte sa se raceasca.
Separat, intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se adauga ciocolata cu untul, se amesteca si se adauga si faina. Aluatul omogen se toarna intr-o tava pentru cuptor si se pun bomboanele din loc in loc, apasandu-le in aluat. (dimensiuni tava: 21×25 cm)
Tava se da la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade (foc moderat). Tava o puteti unge cu putin unt si  apoi sa o pudrati cu putina cacao sau puteti sa puneti hartie de copt. Musai cuptorul sa fie preincalzit!
Se scoate negresa din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru caramelul sarat aveti nevoie de:

  • 380 g zahar
  • 40 g unt (continut ridicat de grasime)
  • 250 ml smantana pentru frisca (incercati de la Lactate Lechinta, e super faina. Daca nu aveti de unde sa faceti rost, incercati cu frisca Pilos de la Lidl sau Dorna)
  • 1/4 lingurita sare (aici puteti sa ajustati in functie de gust)
Intr-o cratita cu fundul mai gros punem zaharul, pe foc mic mic, si il lasam sa se caramelizeze. Amestecam din cand in cand si suntem cu ochii-n patru sa nu se arda, da? 🙂
Cand cristalele zaharului sunt topite tragem cratita de pe foc si adaugam untul in doua transe. Punem jumatate din cantitate si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam a doua jumatate de unt.
Punem din nou pe foc 1 minute, apoi adaugam smantana pentru frisca si sarea si amestecam pana cand caramelul este omogen. Aveti grija la acest pas, s-ar putea sa sara bulbuci caramelizati si sa va ardeti. Il strecuram daca cumva au ramas cocoloase de zahar si il lasam la racit.
Sare puteti sa puneti mai multa daca vi se pare prea putin sarat, insa tineti cont ca ea se simte cu adevarat doar atunci cand caramelul e rece.
Poate pare dificil de facut, dar va asigur ca nu este!
Dupa ce negresa s-a racit complet se toarna caramelul sarat peste ea.
Pofta buna!

negresa cu rafaello

negresa cu rafaello

Print Friendly, PDF & Email
negresanegresa cu Raffaelloreteta negresa
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Chifle cu parmezan
next post
Aperitive cu foietaj si branza camembert

You may also like

Oreo muffins

iulie 27, 2013

Papanasi la aparatul de vafe

februarie 7, 2023

Tarta cu ciocolata, lime si lapte condensat

ianuarie 14, 2016

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

Negresa cu faina de cocos, unt de arahide...

aprilie 26, 2020

Cozonac cu stafide ca la 1865

iunie 22, 2018

Pavlova (cu ciocolata)

februarie 23, 2012

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

septembrie 12, 2018

Papanasi fierti fara gluten

februarie 26, 2016

Inghetata de banane

iulie 20, 2015

2 comments

Iuliana decembrie 19, 2016 - 1:03 pm

Ma crezi ca nu-s capabila sa citesc reteta pentru ca nu-mi pot lua ochii de la pozele alea in care curge caramelul rauri-rauri peste ciocolata?
Ma duc sa ma clatesc cu nitica apa rece si revin cand oi avea mintea mai limpede :))

Reply
Corina decembrie 19, 2016 - 1:12 pm

Iuliana, esti o mega draguta! Ti pup :*

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ