Negresa cu Raffaello – o minunatie de prajitura perfecta pentru masa de sarbatori, dar nu numai!
Cu siguranta gospodinele si-au inchis lista dulciurilor pentru Craciun, dar poate-poate, asa pe ultima suta de metri, va face cu ochiul si negresa cu Raffaello. Si daca sunteti mari fani cioco si negresa, asa cum suntem noi, veti fi curiosi si curioase sa o incercati. Sa nu mai spunem de fanii bomboanelor Raffaello!
Negresa cu Raffaello este umeda la interior, asa cum orice negresa ar trebui sa fie, iar in combinatie cu Raffaello e ceva de vis. Sa nu mai zic de cireasa de pe tort, care aci de fata este caramelul sarat. Apropo, daca vreti sa faceti un grande cado fain de Craciun puneti caramel sarat intr-un borcanel smechero, atasati o eticheta simpatica, legati-l la buza cu o sfoara craciuneasca si cadoul e gata!
Eu una m-as bucura sa primesc asa ceva. Dar cum nu primesc, imi fac singura 🙂 Caramelul sarat il puteti folosi ca topping pentru o gramada de prajituri, puteti sa il mancati in sandvis de biscuiti sau gol-golut cu lingurita.
Sper ca reteta sa va placa si sa va aduca bucurie!
Ingrediente Negresa cu Raffaello
- 4 oua
- 170 g zahar
- 200 g faina
- 240 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- bomboane Raffaello
Pentru caramelul sarat aveti nevoie de:
- 380 g zahar
- 40 g unt (continut ridicat de grasime)
- 250 ml smantana pentru frisca (incercati de la Lactate Lechinta, e super faina. Daca nu aveti de unde sa faceti rost, incercati cu frisca Pilos de la Lidl sau Dorna)
- 1/4 lingurita sare (aici puteti sa ajustati in functie de gust)
2 comments
Ma crezi ca nu-s capabila sa citesc reteta pentru ca nu-mi pot lua ochii de la pozele alea in care curge caramelul rauri-rauri peste ciocolata?
Ma duc sa ma clatesc cu nitica apa rece si revin cand oi avea mintea mai limpede :))
Iuliana, esti o mega draguta! Ti pup :*