Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mic dejun

Chifle cu parmezan

written by Corina decembrie 12, 2016
Chifle cu parmezan

Chifle cu parmezan – iti vor face zilele mai frumoase!

Daca te intrebi de ce sa iti bati capul sa faci chifle cu parmezan in casa, da-mi voie sa iti spun ca ai toate motivele. Cu siguranta gasesti chifle si in magazin sau la patiserie, si har Domnului ca s-au inmultit patiseriile care te imbie cu fel de fel de bunataturi. Nu zic nu.

Dar bucuria aceea de a savura ceva facut de mainile tale nu se poate compara cu absolut nimic. E ceva ce provoaca dependenta!

Chiflele cu parmezan intra in categoria rasfaturilor de care te poti bucura la sfarsitul saptamanii, caci stiu ca atunci ai ceva mai mult timp la dispozitie. Si daca te strofoci putin, desi nu iese intotdeauna, poate iti ramane o bucata pe care sa o iei cu tine luni la serviciu si sa o savurezi alaturi de un iaurt.

Eu mi-am inchipuit chiflele ca fiind casa perfecta pentru sunca, cascaval si rosii, asa ca am facut niste mega delicioase mini sandvisuri. Hmmm, cred ca deja suna bine, nu-i asa?

Sau le poti transforma in chifle surpriza, adica sa pui in mijlocul bilutei de aluat masline, sunca, cas sau telemea, branzeturi cu verdeata, rosii uscate. Apoi le modelezi si le dai la cuptor. Poti sa faci cate una din fiecare si atunci vei avea parte cu adevarat de surprize.

Si nu doar ca suna bine, dar sunt sigura ca deja te-am convins.

Enjoy!

chifle cu parmezan (1)

Ingrediente chifle cu parmezan

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 8 linguri ulei de masline
  • 80 g parmezan razuit (de calitate buna)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt

Mod de preparare Chifle cu parmezan

Pui faina intr-un castron incapator.

Peste faina pui parmezanul, drojdia, sarea si zaharul.

Adaugi apa calduta si uleiul de masline.

Incepi si framanti aluatul, pana cand se dezlipeste de pe maini.

In cazul in care ai framantat si tot framantat si aluatul refuza sa se desprinda de degete, adaugi putin ulei de masline.

Pune un stergar curat peste castron si lasa aluatul la dospit, intr-un loc caldut, pentru 2 ore.

Dupa 2 ore vei avea o mandrete de aluat crescut, asa ca il scoti din castron pe planul de lucru, il mai framanti de 2 ori apoi il imparti in 12 parti. Cat de cat egale. Poti face si mai putine chifle, caz in care acestea vor iesi mai marisoare.

Iei frumusel fiecare portie de aluat si o modelezi in forma de bila. (daca vrei sa pregatesti chifle supriza, asa cum ziceam mai sus, acum e momentul sa ascunzi in aluat ingredientele preferate)

Asezi bilele intr-o tava de cuptor, in care ai pus si hartie de copt, lasand cativa cm distanta intre bile. Eu am copt in doua ture pentru ca aveam la dispozitie o tava mai mica.

Acoperi tava si lasi bilele sa se hodineasca o jumatate de ora. Numai bine, ca intre timp pornesti cuptorul la 180 de grade. Sau temperatura la care coci in mod normal.

Dupa jumatatea de ora de relaxare, dai tava la cuptor pana cand chiflele sunt rumene.

Intre timp topeste untul si cum ai scos chiflele din cuptor unge-le pe deasupra cu putin unt.

Pune chiflele pe un gratar metalic si lasa-le sa se raceasca complet. Va fi greu, dar straduieste-te sa nu te atingi de ele.

Si apoi…apoi doar pofta buna!

chifle in tava

chifle scoase din tava

sandwich cu chifle cu parmezan corina ureche (2)

chifle cu parmezan sectiune (3)

Print Friendly, PDF & Email
chifle cu parmezan
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Supa crema de praz si cartofi
next post
Negresa cu Raffaello si caramel sarat

You may also like

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

Budinca de chia cu lapte de cocos si...

octombrie 24, 2018

7 idei gustoase pentru mic dejun

mai 13, 2016

Smoothie de zmeura si afine

iulie 29, 2012

Paine cu masline si usturoi

martie 20, 2014

Paine in ou cu miere si fructe

octombrie 17, 2018

Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel

mai 15, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Mini omlete cu sunca si cascaval la cuptor

martie 5, 2018

Pancakes (clatite americane)

ianuarie 22, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (23) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (96) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ