Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
Mic dejun

Chifle cu parmezan

written by Corina decembrie 12, 2016
Chifle cu parmezan

Chifle cu parmezan – iti vor face zilele mai frumoase!

Daca te intrebi de ce sa iti bati capul sa faci chifle cu parmezan in casa, da-mi voie sa iti spun ca ai toate motivele. Cu siguranta gasesti chifle si in magazin sau la patiserie, si har Domnului ca s-au inmultit patiseriile care te imbie cu fel de fel de bunataturi. Nu zic nu.

Dar bucuria aceea de a savura ceva facut de mainile tale nu se poate compara cu absolut nimic. E ceva ce provoaca dependenta!

Chiflele cu parmezan intra in categoria rasfaturilor de care te poti bucura la sfarsitul saptamanii, caci stiu ca atunci ai ceva mai mult timp la dispozitie. Si daca te strofoci putin, desi nu iese intotdeauna, poate iti ramane o bucata pe care sa o iei cu tine luni la serviciu si sa o savurezi alaturi de un iaurt.

Eu mi-am inchipuit chiflele ca fiind casa perfecta pentru sunca, cascaval si rosii, asa ca am facut niste mega delicioase mini sandvisuri. Hmmm, cred ca deja suna bine, nu-i asa?

Sau le poti transforma in chifle surpriza, adica sa pui in mijlocul bilutei de aluat masline, sunca, cas sau telemea, branzeturi cu verdeata, rosii uscate. Apoi le modelezi si le dai la cuptor. Poti sa faci cate una din fiecare si atunci vei avea parte cu adevarat de surprize.

Si nu doar ca suna bine, dar sunt sigura ca deja te-am convins.

Enjoy!

chifle cu parmezan (1)

Ingrediente chifle cu parmezan

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 8 linguri ulei de masline
  • 80 g parmezan razuit (de calitate buna)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt

Mod de preparare Chifle cu parmezan

Pui faina intr-un castron incapator.

Peste faina pui parmezanul, drojdia, sarea si zaharul.

Adaugi apa calduta si uleiul de masline.

Incepi si framanti aluatul, pana cand se dezlipeste de pe maini.

In cazul in care ai framantat si tot framantat si aluatul refuza sa se desprinda de degete, adaugi putin ulei de masline.

Pune un stergar curat peste castron si lasa aluatul la dospit, intr-un loc caldut, pentru 2 ore.

Dupa 2 ore vei avea o mandrete de aluat crescut, asa ca il scoti din castron pe planul de lucru, il mai framanti de 2 ori apoi il imparti in 12 parti. Cat de cat egale. Poti face si mai putine chifle, caz in care acestea vor iesi mai marisoare.

Iei frumusel fiecare portie de aluat si o modelezi in forma de bila. (daca vrei sa pregatesti chifle supriza, asa cum ziceam mai sus, acum e momentul sa ascunzi in aluat ingredientele preferate)

Asezi bilele intr-o tava de cuptor, in care ai pus si hartie de copt, lasand cativa cm distanta intre bile. Eu am copt in doua ture pentru ca aveam la dispozitie o tava mai mica.

Acoperi tava si lasi bilele sa se hodineasca o jumatate de ora. Numai bine, ca intre timp pornesti cuptorul la 180 de grade. Sau temperatura la care coci in mod normal.

Dupa jumatatea de ora de relaxare, dai tava la cuptor pana cand chiflele sunt rumene.

Intre timp topeste untul si cum ai scos chiflele din cuptor unge-le pe deasupra cu putin unt.

Pune chiflele pe un gratar metalic si lasa-le sa se raceasca complet. Va fi greu, dar straduieste-te sa nu te atingi de ele.

Si apoi…apoi doar pofta buna!

chifle in tava

chifle scoase din tava

sandwich cu chifle cu parmezan corina ureche (2)

chifle cu parmezan sectiune (3)

Print Friendly, PDF & Email
chifle cu parmezan
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Supa crema de praz si cartofi
next post
Negresa cu Raffaello si caramel sarat

You may also like

Sandvis cu oua jumari si salam

august 31, 2015

Pancakes cu banane și ovaz

iunie 12, 2019

Salata cu omleta

iunie 20, 2013

Waffle

februarie 21, 2013

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

Paine in ou cu miere si fructe

octombrie 17, 2018

Omleta din albusuri cu multa branza

iulie 12, 2012

Quesadilla cu pui si ardei

mai 4, 2018

Pizza fara aluat

ianuarie 14, 2019

Homemade granola si o idee de cadou

noiembrie 23, 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.