Shakshuka cu dovlecel – o mancare potrivita pentru orice sezon la mic dejun, pranz sau cina. Sau cel putina asa cred eu, este o mancare potrivita pentru orice masa si datorita prezentei dovlecelului care o face ceva mai consistenta.
Recunosc, nu fac foarte des shakshuka. De altfel, pana acuma am facut reteta asta de doar 3-4 ori. Este foarte putin daca te gandesti ca multa lume o face saptamanal, poate si mai des.
Este o mancare consistenta, ai nevoie de paine langa ea sau lipii si are de toate: rosii, branza, oua, verdeata. Eu am mai pus si dovlecel razuit; suntem in plin sezon de dovlecei asa ca ar fi si pacat sa nu depasim faza de dovlecel pane sau budinca de dovlecel. P.S. Eu fac des si supa de dovlecel si e super-super buna!
Mai multe despre shakshuka si originile sale puteti sa cititi AICI.
Ingrediente Shakshuka cu dovlecel
- un dovlecel marime medie
- 4 catei de usturoi maruntiti din cutit sau trecuti prin presa
- 1 legatura ceapa verde tocata marunt sau o ceapa alba
- 1/2 ardei gras (orice culoare, eu am folosit semafor)
- 400g rosii decojite si maruntite (din conserva, dar se pot folosi si proaspete)
- 100g branza feta sau telemea
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita chimen
- putina nucsoara razuita
- marar proaspat tocat marunt