Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

written by Corina august 6, 2020
Vinete cu parmezan la cuptor

Vinete cu parmezan la cuptor sau parmigiana di melanzane este una dintre cele mai faimoase si apreciate retete de origine italiana. Este o mancare vegetariana, care este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, numai buna de luat la pachet la birou.

Vinete cu parmezan la cuptor

Este o reteta cu ingrediente accesibile indiferent de sezon. Vara merge de minune usor incalzita sau chiar rece, toamna-primavara este perfecta fierbinte. Nu pot spune ca este o reteta care se pregateste tocmai repede. Pregatitul vinetelor ia ceva vreme, insa orice efort merita din plin.

Vinetele pot fi pregatite in mai multe feluri: prajite in baie de ulei dupa ce au fost trecute prin faina, prajite simple, dupa ce au fost sarate, sau puse pe gratar sau in tigaia grill, asa cum am facut si eu. Am ales aceasta varianta pentru ca mi se pare cea mai rapida, dar si cea mai light. In plus, hai sa recunoastem, cui ii place sa prajeasca in baie de ulei in toiul verii? J

Chiar si forma vinetelor poate varia. Le puteti taia rondele sau felii pe lungime. Eu am ales cea de a doua varianta, potrivindu-se mai bine cu forma de copt pregatita. Daca folositi o forma rotunda, rondelele de vinete se potrivesc cel mai bine.

Vinete cu parmezan

Ingrediente Vinete cu parmezan

  • 1,4 kg vinete
  • 200g parmezan razuit
  • 200g mozzarella razuita
  • 700ml passata de rosii
  • 1 ceapa alba mare sau 2 mici
  • 4 catei de usturoi
  • 5-6 frunze de busuioc proaspat
  • Ulei de masline
  • Sare

VEZI MODUL DE PREPARARE IN VIDEOUL DE MAI JOS

Mod de preparare

Taeim vinetele felii groase de 1-2 cm, pe lungime. Presaram sare pe felii si le punem intr-o sita pentru a se scurge apa. Le lasam aproximativ 20-30 de minute.

Separat pregatim sosul de rosii. Incingem ulei de masline intr-o cratita si calim ceapa si usturoiul maruntite 4-5 minute. Adaugam passata si fierbem sosul pe foc mic aproximativ 15-20 de minute. La final adaugam busuiocul maruntit din cutit.

Tamponam vinetele cu un servetel absorbant si asezam feliile una langa cealalta pe un prosop. Vinetele trebuie sa fie bine zvantate inainte de a le praji.

Punem o tigaie, de preferat de tip grill, pe foc mediu, adaugam putin ulei de masline si prajim vinetele pe ambele parti. Le scoatem deoparte de un fund de lemn.

Avand vinetele prajite si sosul pregatit, putem asambla mancarea.

Incepem prin a porni cuptorul la 180 °C, functia de caldura sus-jos si ventilatie si pregatim o tava termorezistenta. Eu am folosit o tava de 30×20 cm.

In tava turnam putin sos de rosii si il intindem lejer. Asezam un strat de vinete, iar peste acesta turnam din nou putin sos de rosii. Presaram mozzarella si parmezan, apoi adaugam din nou vinete. Continuam cu sos de rosii-mozzarella-parmezan-vinete, astfel incat stratul final sa fie de branzeturi. Din cantitatile date mie mi-au rezultat 4 straturi de vinete.

Coacem tava de vinete cu parmezan 30 de minute, pana branzeturile se topesc si sunt bine rumenite.

Scoatem tava din cuptor si lasam mancarea sa se racoreasca minimum 15 minute. Astfel ne asiguram ca putem taia vinetele in sectiuni frumoase si ca mancarea nu se va imprastia in farfurie.

Pofta buna!

Vinete cu parmezan

Print Friendly, PDF & Email
mozzarellaparmezanretete la cuptorretete simple si usoareselgrosvinete
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Shakshuka cu dovlecel
next post
Fudge de ciocolata cu lapte condensat si sare

You may also like

Vita Stroganoff

mai 24, 2011

Chiftele de orez si oua fierte

mai 20, 2010

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Bune maniere & Make-up de Lady

ianuarie 30, 2014

Chec zebrat de post

martie 28, 2016

Spaghetti bolognese

noiembrie 17, 2009

Omleta din albusuri cu multa branza

iulie 12, 2012

Chef pentru o zi – Concurs pentru pasionatii...

aprilie 20, 2017

Prajitura cu zmeura si frisca

iunie 7, 2018

5 retete cu avocado

martie 19, 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT