Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

written by Corina august 6, 2020
Vinete cu parmezan la cuptor

Vinete cu parmezan la cuptor sau parmigiana di melanzane este una dintre cele mai faimoase si apreciate retete de origine italiana. Este o mancare vegetariana, care este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, numai buna de luat la pachet la birou.

Vinete cu parmezan la cuptor

Este o reteta cu ingrediente accesibile indiferent de sezon. Vara merge de minune usor incalzita sau chiar rece, toamna-primavara este perfecta fierbinte. Nu pot spune ca este o reteta care se pregateste tocmai repede. Pregatitul vinetelor ia ceva vreme, insa orice efort merita din plin.

Vinetele pot fi pregatite in mai multe feluri: prajite in baie de ulei dupa ce au fost trecute prin faina, prajite simple, dupa ce au fost sarate, sau puse pe gratar sau in tigaia grill, asa cum am facut si eu. Am ales aceasta varianta pentru ca mi se pare cea mai rapida, dar si cea mai light. In plus, hai sa recunoastem, cui ii place sa prajeasca in baie de ulei in toiul verii? J

Chiar si forma vinetelor poate varia. Le puteti taia rondele sau felii pe lungime. Eu am ales cea de a doua varianta, potrivindu-se mai bine cu forma de copt pregatita. Daca folositi o forma rotunda, rondelele de vinete se potrivesc cel mai bine.

Vinete cu parmezan

Ingrediente Vinete cu parmezan

  • 1,4 kg vinete
  • 200g parmezan razuit
  • 200g mozzarella razuita
  • 700ml passata de rosii
  • 1 ceapa alba mare sau 2 mici
  • 4 catei de usturoi
  • 5-6 frunze de busuioc proaspat
  • Ulei de masline
  • Sare

VEZI MODUL DE PREPARARE IN VIDEOUL DE MAI JOS

Mod de preparare

Taeim vinetele felii groase de 1-2 cm, pe lungime. Presaram sare pe felii si le punem intr-o sita pentru a se scurge apa. Le lasam aproximativ 20-30 de minute.

Separat pregatim sosul de rosii. Incingem ulei de masline intr-o cratita si calim ceapa si usturoiul maruntite 4-5 minute. Adaugam passata si fierbem sosul pe foc mic aproximativ 15-20 de minute. La final adaugam busuiocul maruntit din cutit.

Tamponam vinetele cu un servetel absorbant si asezam feliile una langa cealalta pe un prosop. Vinetele trebuie sa fie bine zvantate inainte de a le praji.

Punem o tigaie, de preferat de tip grill, pe foc mediu, adaugam putin ulei de masline si prajim vinetele pe ambele parti. Le scoatem deoparte de un fund de lemn.

Avand vinetele prajite si sosul pregatit, putem asambla mancarea.

Incepem prin a porni cuptorul la 180 °C, functia de caldura sus-jos si ventilatie si pregatim o tava termorezistenta. Eu am folosit o tava de 30×20 cm.

In tava turnam putin sos de rosii si il intindem lejer. Asezam un strat de vinete, iar peste acesta turnam din nou putin sos de rosii. Presaram mozzarella si parmezan, apoi adaugam din nou vinete. Continuam cu sos de rosii-mozzarella-parmezan-vinete, astfel incat stratul final sa fie de branzeturi. Din cantitatile date mie mi-au rezultat 4 straturi de vinete.

Coacem tava de vinete cu parmezan 30 de minute, pana branzeturile se topesc si sunt bine rumenite.

Scoatem tava din cuptor si lasam mancarea sa se racoreasca minimum 15 minute. Astfel ne asiguram ca putem taia vinetele in sectiuni frumoase si ca mancarea nu se va imprastia in farfurie.

Pofta buna!

Vinete cu parmezan

Print Friendly, PDF & Email
mozzarellaparmezanretete la cuptorretete simple si usoareselgrosvinete
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Shakshuka cu dovlecel
next post
Fudge de ciocolata cu lapte condensat si sare

You may also like

Somon la gratar

februarie 18, 2013

Fursecuri cu susan si dulceata de visine

noiembrie 30, 2014

Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

aprilie 23, 2018

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Oua umplute cu somon

aprilie 15, 2015

Ciorba de ardei umpluti

aprilie 23, 2018

Penne quattro formaggi

februarie 22, 2018

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Prajitura cu fructe si frisca

mai 28, 2022

Cugetari si intelepciuni dupa prima intalnire a cursului...

iunie 9, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ